Her er trådløse nettverk forbudt

Her er trådløse nettverk forbudt

Green Bank er blitt et tilfluktssted for el-overfølsomme.

En del mennesker hevder de opplever ubehag og får hodesmerter eller liknende som følge av stråling fra trådløse nettverk som befinner seg overalt rundt oss. I USA finnes stedet hvor disse kan leve uten slike problemer.

I Green Bank i delstaten West Virginia er slike signaler forbudt i en omkrets på 34 000 km2 – og dette må være paradis for folk som mener at de er overfølsomme for trådløse signaler.

– Livstruende

– Ansiktet mitt blir rødt, jeg får hodepine, synet mitt blir endret og det gjør vondt å tenke. Forrige gang jeg ble eksponert fikk jeg brystsmerter, og for meg er det livstruende, sier innbygger Diane Schou.

Hun er blant de fem prosent av amerikanere som tror at de lider av såkalt elektromagnetisk hypersensitivitet (EHS). Symptomer på EHS er hudforbrenning, muskelspasmer, kroniske smerter og så videre, og skal komme som følge av overeksponering for mobiltelefoner, WiFi og andre elektroniske enheter.

ÅRSAKEN: Green Bank har verdens største fullt styrbare radioteleskop. Det kan forstyrres av trådløse signaler.
ÅRSAKEN: Green Bank har verdens største fullt styrbare radioteleskop. Det kan forstyrres av trådløse signaler.

Økende popularitet

Green Bank befinner seg inne i den amerikanske Radio Quiet Zone – hvor trådløse signaler altså er forbudt i en omkrets på 34 000 km2, som et ledd i å forhindre forstyrrelser på de enorme radioteleskopene i området.

På dette stedet har ingen innbyggere mobiltelefoner eller annen trådløs teknologi, og dusinvis av mennesker skal ha flyttet til byen og kan nå leve et tilsynelatende normalt liv.

(Kilde: BBC)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen