Her er tannbørstenes svar på iPod

Puss tenna med USB-tannbørsten

Philips lanserer elektrisk tannbørste som kan bli ladet opp via USB.

Philips lanserer en ny elektrisk tannbørste som benytter seg av en USB-kontakt for å lade batteriene. Sonicare DiamondClean blir kalt "tannbørstenes svar på iPod" av selskapet og blir levert med en solid reisebeholder av plastikk som lader opp tannbørsten via USB.

– Mest avanserte hittil

Philips hevder at den elektriske USB-tannbørsten er deres mest avanserte modell hittil, med fem ulike modi for tannpuss.

Det vil i tillegg være muligheter for opplading via en "glasslader", ettersom tidligere modeller har brukt ladere av plastikk som det har vært vanskelig å holde rent. Glasset kan med andre ord bli brukt til å både drikke av og lade opp tannbørsten ved hjelp av induksjon.

DiamondClean skal også være bra for tennene, blant annet takket være flere børster enn ved tidligere Sonicare-modeller, samt et forbedret diamantformet hode.

Stadig mer USB

Stadig flere duppedingser har tatt i bruk USB som lademetode – deriblant MP3-spillere og mobiltelefoner. Tidligere har disse benyttet seg av proprietære ladeløsninger, men reguleringsmyndigheter har oppfordret produsenter til å få en felles plattform.

USB-kontakter har for det meste blitt brukt av produkter som vanligvis er plugget inn i bærbare datamaskiner eller liknende enheter. Philips' bruk av USB på badet skal være blant de første i verden, ifølge dem selv.

Pris og tilgjengelighet

Sonicare DiamondClean er ennå ikke tilgjengelig hos Philips Norge, men er tilstede på den amerikanske siden.

Veiledende pris er 250 britiske pund, noe som tilsvarer rundt 2300 kroner.

(Kilder: Philips, The Telegraph)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen