Her er superbredbånd-prisene

Runar Nørstad, ANB/Nettavisen.no

Etter høy etterspørsel den siste tiden, åpner Telenor tirsdag morgen salget av superbredbånd. Lave priser og høy hastighet er viktige stikkord for lanseringen. Men også omfanget er viktig – allerede fra starten av kan 400 000 husstander få superbredbånd fra Telenor, et antall som fordobles i løpet av året.

– Telenor skal levere markedets beste løsninger for hjemmet, og vi er opptatt av at flest mulig skal kunne nyte godt av dem. Med dagens lansering håper vi å treffe kundene våre hjemme, bokstavelig talt. Det er nå duket for et skikkelig løft for Bredbånds-Norge, sier leder for privatmarked i Telenor, Svein Henning Kirkeng til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Det dyreste abonnementet vil koste 549 kroner i måneden (40 Mbit/s/10 Mbit/s)

Store hastigheter
Med superbredbånd tilbyr Telenor hastigheter opptil 40 Mbit/s nedlasting og 10 Mbit/s opplasting, noe som ligger langt over hva folk flest har i dag. Og alt dette via det eksisterende nettet, slik at folk slipper graving og kabling.

– Dette gjør at vi raskt, billig og miljøvennlig kan skilte med et fremtidsrettet produkt som dekker privat- og bedriftskunders behov, sier Kirkeng.

Familiens behov for båndbredde i hjemmet er økende. En nylig gjennomført undersøkelse i regi av Telenor viser at nordmenn bruker nettet i større og større grad og fyller det med stadig tyngre tjenester, som web-TV, streaming og nedlasting av filmer – i tillegg til at gjerne flere i husstanden bruker nettet samtidig.

Full pakke
I løpet av året vil Telenor tilby et fullverdig TV-tilbud til superbredbåndskundene.

– Med TV over superbredbånd vil den siste brikken falle på plass for et meget godt og kraftfullt TV-produkt. Telenor vil da levere internett, TV og telefoni i attraktive pakker, sier Kirkeng.

Opp mot 800 000 husstander skal etter hvert kunne få superbredbånd fra Telenor, som har fått navnet VDSL – en slags videreutvikling av ADSL som de fleste kjenner til. Teknologien tilbyr hastigheter som er dobbelt så rask som den teoretiske maksimalhastigheten til ADSL2 – og fem ganger så raskt som vanlig ADSL.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen