Sonys nye Bravia W4000-serie. (Foto: Sony)

Her er Sonys nye TV-serie

Denne uken slapp Sony nok en serie med TV-er; Bravia W4000-serien. Bortsett fra størrelsene på henholdsvis 32, 40, 46 og 52 tommer, er modellene identiske.

Støtte for full HD-oppløsning (1920x1080 piksler) er på plass, i likhet med så godt som alle nye LCD-TV-er i disse størrelsene.

Glem dekoderboksen

De nye TV-ene er også utstyrt med IDTV, eller Integrert Digital-TV. TV-ene har nemlig innebygget MPEG4-mottager og en AVC-HD dekoder. I praksis betyr det at du ikke trenger noen dekoder for å ta inn det digitale bakkenettet (Riks-TV). Fra før av har Sony ni andre TV-apparater som er godkjent av Riks-TV. Det er foreløpig ikke bekreftet om de nye W4000-TV-ene er godkjent av RiksTV, men vi antar det blir tilfelle.

W4000-modellene har videre 10-bits signalprosessering, noe som betyr at skjermen kan vise 64 ganger så mange farger som vanlige TV-er med 8-bits signalprosessering.

Sony har også fått på plass xvYCC (Extended-gamut YCC)-standarden i de nye TV-ene. Denne standarden vil med tiden ta over for dagens sRGB. Standarden muliggjør 1,8 ganger så mange farger som sRGB-standarden.

Slik ser fjernkontrollen til Sonys Bravia W4000-serie ut. (Foto: Sony)
Slik ser fjernkontrollen til Sonys Bravia W4000-serie ut. (Foto: Sony)

Kjør anlegget fra TV-kontrollen

Videre har TV-ene støtte for Sonys Bravia Sync-teknologi, som bruker TV-ens HDMI-kobling til å kommunisere med hjemmekino-anlegget. Dermed kan du starte hele anlegget ditt med fjernkontrollen til TV-en.

Serien har også en funksjon kalt Picture Frame. Det betyr rett og slett at du kan bruke TV-en som digital fotoramme. Hvis du ikke vil se på noen av de forhåndsinstilte bildene, kan du se på dine egne bilder.

Pris og tilgjengelighet

TV-ene vil koste veiledende 13000, 16500, 22000 og 27500 kroner inkl. mva. for henholdsvis 32-, 40-, 46- og 52-tommers størrelse. W4000-serien blir å finne i butikkene medio mai.

(Kilde: Sony)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen