Kazuo Hirai tar over for Howard Stringer som CEO for Sony.
Kazuo Hirai tar over for Howard Stringer som CEO for Sony.

Her er Sonys nye toppsjef

Howard Stringer må gi fra seg lederstillingen sin.

Det har vært snakk om et rollebytte i toppsjiktet hos Sony den siste tiden, og nå bekrefter selskapet at Howard Stringer vil gå av som CEO. Fra og med 1. april vil Kazuo Hirai ta over som sjef for det gigantiske elektronikkselskapet.

Vil bringe tilbake Sonys storhetstid

Den 59-årige Hirai har vært i Sony helt siden 1984, og er mest kjent for å ha revitalisert spillavdelingen til Sony de siste årene. Siden april i fjor har han også hatt ansvaret for forbrukerelektronikken fra Sony i Europa.

Hirai har blitt sjef for selskapet i en svært kritisk tid, da Sony ikke har kunnet vise til et overskudd på flere år. De har fått økende konkurranse i segmenter de tidligere dominerte på, og selskaper som Samsung og Apple har blitt harde konkurrenter på forbrukermarkedet. Hirai innrømmer at han har en hard tid foran seg, men sier at han vil løfte Sony tilbake til statusen de hadde i sin storhetstid, da Sony var enstydig med «kul teknologi». Bare tenk tilbake på ikoniske produkter som Walkman, Discman, Trinitron-TV-er og Playstation, så husker man raskt hvor innflytelsesrike de en gang var.

Howard Stringer har ledet Sony siden 2009, men etter tre år med underskudd blir han byttet ut.
Howard Stringer har ledet Sony siden 2009, men etter tre år med underskudd blir han byttet ut.

Vanskelige tider

Det siste tiåret har imidlertid vært vanskelig for Sony, og deres trege overgang til LCD-skjermer bidro til sju år med røde tall i budsjettet for TV-avdelingen. Da iPhone ankom markedet var Sonys telefonsatsning trege med å omstille seg, noe de selv sier er en av grunnene for at de nå har separert seg fra svenske Ericsson.

Hirai vil ta over for Howard Stringer, som ble Sony-sjef i 2009. Han ble utnevnt som CEO for selskapet for å snu den dalende utviklingen selskapet slet med, ytterligere forverret av finanskrisen i 2009. Hans mål var å konsolidere kreftene til selskapet slik at raskere kunne takle store omveltninger i markedet. Tre år etter sliter imidlertid selskapet fortsatt, og han blir nå satt til å være styreformann for Sony.

(Kilde: Wall Street Journal)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen