C905 er Sony Ericssons nyeste kameraflaggskip. (Foto: Einar Eriksen)

Her er Sony Ericssons nye kameramonster

Sony Ericsson C905

Formfaktor: Skyvedesign
Størrelse: 10,4 x 4,9 x 1,8 cm, 136 gram
Plattform: Sony Ericsson
Skjerm:
2.4", 240 x 320 bildepunkter, 266144 farger
Nettverk: GSM 850/900/1800/1900
Internett: Edge, 3G, HSDPA
Trådløs teknologi: AGPS, WiFi, Bluetooth m/ A2DP
E-post:
POP3, IMAP4, Exchange
Internminne:
160 MB
MInnekortstøtte: M2, 2 GB medfølger
Nettverk:
Kamera: 8,2 megapiksler, autofokus, Xenon-blits,, ansiktsgjenkjenning, geotagging, BestPic. 16 x digital zoom,

Klikk for større bilder.
Klikk for større bilder.

Sony Ericsson er ikke særlig gode til å holde produktene sine hemmelige frem til lansering, og det var derfor ikke den største overraskelsen at produsenten i dag lanserte et nytt kameraflaggskip: C905.

8,1 megapiksler!

C905 tar de mest høyoppløste bildene vi har sett per i dag, med 8,1 megapiksler ligger den over gjennomsnittet for et helt vanlig digitalkamera.

Selv om det er bildeoppløsningen som er det helt klart mest interessante med den nye kameratelefonen, er det mer enn et skyhøyt antall megapiksler som skal til for å få gode bilder. Heldigvis ser ikke heller ikke de øvrige kameraspesifikasjonene verst ut.

Med autofokus burde det være en smal sak å ta skarpe bilder, og ansiktsgjenkjenning gjør at alle ansiktene på bildet kommer i fokus dersom du skal ta gruppebilder.

I tillegg har telefonen ekte blits, slik at du kan ta bilder der lyset ikke er optimalt, såvel som å unngå skygger under øynene på ansikter du tar bilde i i dagslys.

Geotagging

C905 har også fått integrert GPS. Denne gjør det mulig å geotagge bildene du tar med telefonen. Dette betyr enkelt og greit at du i tillegg til den vanlige bildeinformasjonen også lagrer hvor bildet ble tatt, i bildefilen.

I tillegg til svært lovende kameraegenskaper har telefonen fått en hel del teknologi. Med WiFi, Edge, 3G og HSDPA (super-3G) kan du koble deg mot internett på alle mulige (trådløse) måter, mens firebånds GSM-støtte gjør telefonen i stand til å ringe overalt i verden der det er GSM-dekning.

Første med skyvedesign

C906 er også den første Cybershot-modellen noensinne med skyvedesign, som betyr at tastesettet er skjult under skjermen. Størrelsen på telefonen er på 10,4 x 4,9 x 1,8 centimeter, og vekten er på 136 gram. Ingen liten sak, med andre ord.

Batteriet skal ifølge Sony Ericsson holde ut hele ni timer under vanlig tale i GSM-nettet. 3G-taletiden er ikke oppgitt, men erfaringsmessig ligger den på rundt halvparten.

C905 kommer i norske butikker i fjerde kvartal i år. Prisen vil ligge på samme nivå som K850i gjorde da den kom, altså rett over 4000 kroner.

Les også:

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen