"Paris" i full drift. (Bilde: Alle foto - Mobile-Review)

Her er Sony Ericsson "Paris"

Selv om den enda ikke er lansert, er Sony Ericssons kommende smarttelefon "Paris" allerede godt kjent. Symbian-telefonen med nedskyvbart tastatur, trykkskjerm og GPS har så langt fått solid mediedekning, og nå har det russiske nettstedet Mobile-Review prøvekjørt telefonen.

– Ikke flaggskip

Ifølge sniktitten til Mobile Review vil ikke "Paris" være noe flaggskip, men en tredje modell fra Sony Ericsson med Symbian for mannen i gaten. GPS og Wi-fi er på plass, sammen med en 2,6 tommer stor skjerm og nye taster. Prisen skal ligge på rundt 3200 kroner før skatter og avgifter. Så noen 1-kronestelefon er det ikke snakk om.

Fra før er det kjent at "Paris" vil vli 1,7 cm tykk, ha super-3G og den norskutviklede nettleseren Opera 9.5 forhåndsinstallert.

Les også: Flere snikfoto av "Paris" >>
Les også: Nytt bilde av P5i >>

(Klikk for større bilder)
(Klikk for større bilder)

Videre skal "Paris" ha menysystemet UIQ, samme som vi har sett i alle selskapets smarttelefoner til nå. Denne versjonen skal være av nyeste dato, med mulighet for såkalte Widgets. Dette er småprogram som kan kjøre i bakgrunnen, er enkle å installere og som brukeren selv kan velge og vrake mellom.

Velg fokuspunkt selv

Telefonen skal også ha et fem megapikslers kamera. Ifølge Just Another Mobile Phone Blog skal kameraet fungere slik at du kan fokusere hvor du vil i bildet, og ikke bare i midten slik vi er vant til. Alt du trenger å gjøre er å trykke på skjermen for markere området du vil kameraet skal fokusere på når det tar bilde.

Spørsmål rundt navnet

Samtidig som den første sniktitten er på plass er det fortsatt full forvirring rundt hva "Paris" kommer til å hete. Sony Ericsson har lenge hatt praksis med å bruke jentenavn som kodeord på ulanserte telefoner, inntil endelig produktbetegnelse er bestemt.

Til nå har "Paris" gått under navnet P5i, i tro at dette skulle bli det endelige navnet. Men ifølge nettstedet Cellpassion skal et lekket notat på hjemmesidene til Sony Ericsson tilsi at navnet blir P200.

Lanseres 17. juni?

Ryktene tilsier at "Paris" vil være å få kjøpt i september i år. Sony Ericsson har invitert til pressekonferanse 17. juni i Oslo, og det er ikke utenkelig at "Paris" vil bli lansert der.

(Kilder: Sony Ericsson, Mobile-Review, Cellpassion, Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen