Her er september-modellene

Vi er i kommet inn i høstmåneden september, og har med det en spennende tid foran oss på mobilfronten. Både Samsung, Nokia og Sony Ericsson har nye modeller i ermet, og noen av disse er blant de mer spennende modellene som er lansert så langt i år.

Trenden i mobilmarkedet nå er at vi er kommet inn på et nytt teknologisk stadium der spørsmålet ikke lenger er om telefonen har kamera, men hvor mange megapiksler det er snakk om. De færreste kameratelefoner som kommer i høst har under 1,3 megapiksler i oppløsning, med unntak av enkelte modeller i det nederste prissegmentet.

Det samme gjelder minne og MP3-spiller. Mens det for ett år siden var mye med 10 MB minne på en telefon og MP3-spiller var relativt sjelden, så har utviklingen nå gått så langt at de fleste dyrere mobiltelefoner har plass til minnekort og kan teoretisk sett erstatte discmanen.

Dette er en naturlig utvikling der mobiltelefonen erstatter andre enheter - og gjør det stadig bedre. Mens man før måtte ofre en del for å få alt i en enhet, kan mange mobiltelefoner i dag erstatte kompaktkameraet, MP3-spilleren og minnebrikken uten at de blir særlig større, tyngre eller mer upraktisk av den grunn.

I tiden fremover vil vi uten tvil se mer av dagens utvikling, også innenfor andre, mer snevre felt. Samsung D600, som er en av høydepunktene denne måneden, kan for eksempel vise presentasjoner på TV-en. Og utviklingen stopper ikke der.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen