Her er september-mobilene

Alternativ tekst mangler
Årets første høstmåned byr på mer enn bare gule blader.

Sommeren er over, og høstmørket har allerede satt sitt preg på kveldene. Og om du kjenner høstdepresjonene snike seg innpå, er det ingenting som hjelper så bra som et nytt leketøy. Hvis du er mobilelsker, har du heldigvis litt å se frem til allerede den første høstmåneden.

Vi har som vanlig tatt en ringerunde og spurt mobilprodusentene hva de har å by på i løpet av måneden. Her er septembermobilene:

Sony Ericsson
Fra Sony Ericsson får vi opplyst at vi kan vente oss en del nye telefoner i september, men at noen kan drøye til midten av oktober. Sony Ericsson nevnte W950, Z610, W710, Z710 og W850i da vi snakket med dem.

Vi har imidlertid sjekket med tre store mobildistributører, og funnet ut at vi sannsynligvis bare får se en av telefonene i september. W850i har leveringsdato helt på tampen av måneden.

Alternativ tekst mangler
Sony Ericsson W850i.

W850i
Den første Walkman-telefonen i skyveformat er W850i. I tillegg byr W850i på mye teknologi. Under panseret finner du støtte for 3G, trippelbånd og GPRS. Men Sony Ericsson har nok en gang hoppet over støtten for EDGE.

Som sedvanlig kommer Walkman-telefonene med det meste som skal til for å komme i gang med musikk på mobilen. W850 er intet unntak, noe som betyr at du får med en hodesett som har bedre lyd enn de vanlige pluggene som følger med andre Sony Ericsson-telefoner, og at du får datakabel og minnekort. I dette tilfellet har minnekortet 1 GB kapasitet, noe som burde holde til omtrent 250 sanger a 4 MB.

W850i er også en av få Sony Ericsson-telefoner med støtte for A2DP. På norsk betyr dette at du kan bruke et trådløst stereohodesett med blåtann.

Telefonen har ellers et kamera med to megapikslers oppløsning.

Du kan lese mer om W850i i vår sniktitt fra Sony Ericssons lanseringsfestligheter i mai. Som nevnt, bør du ikke bli altfor overrasket om W850 ikke dukker opp før i begynnelsen av oktober.

LG
Den norske avdelingen til Koreanske LG byr ikke på de store nyhetene i september. LG relanserer sin klassiker, KG800 Chocolate. Nyheten er at noen har vært ute med korrekturlakken.

Alternativ tekst mangler
LG KG800 i hvitt.

KG800
Nå kommer nemlig Chocolate i hvitt. Om du ikke er så glad i mørk sjokolade, kan du prøve deg på den hvite typen.

Under panseret er alt ved det gamle. Det er det forsåvidt utenpå panseret også. Telefonen har det umiskjennlige berøringsfølsomme panelet i stedet for vanlige menytaster.

Skjermen er av den forholdsvis lavoppløste typen, men 176 x 220 piksler. Dette er for øvrig den samme oppløsningen som du finner på seksertelefonen Sony Ericsson K610i.

Chocolate har også en rik utstyrspakke, og du får med datakabel, hodesett og fjernkontroll for å nevne noe.

Det innebygde minnet er på 128 MB, men det er ingen mulighet for utvidelse med minnekort. Dessuten mangler telefonen både EDGE og 3G.

Mer informasjon om KG800 finner du i vår test av telefonen.

BenQ-Siemens
September byr på to nyheter og en forsinket tåler-en-trøkk-mobil fra BenQ-Siemens. Den robuste telefonen M81 ble nemlig lovet i august, men har blitt noe forsinket på grunn av for lav produksjonskapasitet i forhold til etterspørsel, får vi vite. M81 er på vei inn i butikkene i neste uke.

Vi får også opplyst at to nye telefoner kommer i salg i løpet av september. Disse er E71 og EF71. Så langt vi erfarer, har ikke distributørene noen leveringsdato på disse to, og i prisguiden er telefonene også prisløse.

Dermed er det forstatt høyst usikkert om disse telefonen vil komme med det første.

Nokia
Fra Finland kommer det denne måneden to nye telefoner, i følge Nokias PR-byrå Burson-Marsteller.

Alternativ tekst mangler
Nokia 6151.

6151
Nokias billige 3G-telefon er allerede å finne i enkelte butikker. Telefonen får en pris på under 2000 kroner, og har stort sett alle de trådløse teknologiene du trenger.

Under skallet på denne telefonen finner du trippelbånd, EDGE og 3G. Dermed skulle du være sikret dekning de fleste steder hvor det er GSM-nett, og samtidig få de høyeste internetthastighetene i GSM- og 3G-nettene.

6151 er også utstyrt med blåtann slik at du kan bruke trådløs håndfri eller telefonen som modem sammen med en PC.

Telefonen har ikke mp3-spiller, men om du vil høre på musikk har 6151 FM-radio innebygget. Manglende mp3-spiller er for øvrig det første tegnet på at 6151 ikke er noe multimediamonster. Det andre tegnet er den sørgelig lavoppløste skjermen på 128 x 160 piksler. 6151 har ellers et innebygget kamera på 1,3 megapiksler, men ikke frontkamera til videosamtaler.

Mer informasjon om 6151 finner du i vår sniktitt.

8800 Sirocco
Den nyeste utgaven av 8800 er i følge Nokias PR-byrå også på vei ut i butikkene. Dette har vi imidlertid ikke klart å få bekreftet noe sted. Ingen av distributørene vi har sjekket med har denne i listene sine. Vi har heller ikke klart å spore opp telefonen i nettbutikker.

Dermed er det lite trolig at du i realiteten får kjøpt denne telefonen i september. Vi må likevel ta et lite forbehold om at telefonen kan selges utenom de tradisjonelle utsalgsstedene.

Du kan lese mer om 8800 Sirocco i vår lanseringsnyhet.

Samsung
Den andre koreaneren på det norske markedet forteller at de denne måneden kommer med fem mobiltelefoner. Nå skal D900, X820, X680, Z230 og Z710 ut i butikkene.

D900 har så vidt vi vet ikke kommet inn på lager noe sted, og er ubekreftet hos distributørene. X820 kom i salg i august. X680 ble nettopp lansert, og blir så vidt vi vet ikke å finne i butikker denne måneden. Det samme gjelder Z230. De to sistnevnte ble imidlertid lovet denne måneden da de ble lansert, så vi tar forbehold om at de kan dukke opp likevel.

Du kan lese mer om Z230 og X680 i vår sniktitt fra lanseringen.

Alternativ tekst mangler
Samsung Z710.

Z710
Dermed står vi igjen med Z710, som vi testet for litt over en uke siden. Dette er Samsungs svar på 3,2 megapikselbølgen, og konkurrerer mot telefoner som Sony Ericsson K800i og Nokia N73.

Her er det fullt fokus på kamera, noe som tydeliggjøres når du setter telefonen i kameramodus. Skjermen kan nemlig vris, slik at Z710 ligner på et vanlig digitalkamera. Z710 har også 3G-støtte, og et eget kamera som kan brukes til videosamtaler.

Ellers byr Z710 på minnekortstøtte, slik at du kan ta med deg en del musikk på tur. Trenger du å bruke trådløs håndfri, hjelper telefonen til med blåtann.

Mer informasjon om Z710 finner du i vår test av telefonen.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen