Her er Samsungs nye TV-modeller

For teknologinteresserte starter året med et brak, der CES-messa i Las Vegas gir oss en smakebit på hva vi har vi vente av for eksempel nye flatskjermer og hjemmekinoanlegg. Alle store og små aktører er samlet for å vise frem sine nyeste kreasjoner.

Samsung er blant gigantene på flatskjermmarkedet og noen deres kommende modeller byr både på interessante internett løsninger, men også 3D.

Nye funksjoner
De nye kommende 7-, 8-, og 9-serie modellene til Samsung vil få støtte for 3D. Slik at du sammen med en avspiller som også støtter formatet, kan se dine kommende filmer i tre dimensjoner. Den nye 3D-prosessoren kan også gjøre om vanlige TV og filmsignaler til 3D.

Foruten støtte for 3D har også de kommende seriene inkludert den nye 6-serien fra Samsung også støtte for det selskapet kaller internet@tv. Med denne tjenesten kan du benytte samme tilbudene som foregående modeller, som for eksempel YouTube, Twitter eller Flickr. I tillegg har du mulighet til å legge inn egne applikasjoner fra Samsungs egen Samsung Apps. Her vil du finne både gratis- og betalingsapplikasjoner som kan benyttes via en internettoppkobling på flatskjermen.

Den nye toppmodellen, 9-serien, vil også få en ny berøringsbasert fjernkontroll på tre tommer. Denne fjernkontrollen kan benyttes slik at du kan se fotballkampen på flatskjermen, samtidig som fjernkontrollen viser deg kamp nummer to. Foruten denne funksjonen fungerer også kontrollen som et fullverdig tastatur, og kan brukes til å samhandle med en PC via DLNA, til å for eksempel overføre bilder, filmer og musikk fra PC-en til flatskjermen. Denne fjernkontrollen kan også kjøpes separat til 7- og 8-serien.

3D-TV-ene
Den nye 9-serien vil som nevnt støtte 3D, samtidig om den får 200 Hz. Skjermen kan videre gjøre opptak til ekstern minne via en av de to USB-inngangene på skjermen. Støtte for internet@tv og DLNA. Den nye tre tommer store berøringsfjernkontrollen medfølger og skjermen blir å finne i størrelsene 46 og 55 tommer. Modellen blir å finne i butikken senere i 2010 og prisen er ennå ikke kjent.

(Artikkelen fortsetter)


8-serien vil også kunne håndtere 3D, samt også ha 200 Hz. Skjermen har innebygd satellittmottaker og kan foreta opptak til eksternt minne via USB. Skjermen får fire HDMI-innganger. Skjermen har støtte for internet@tv og DLNA. Skjermen kommer i størrelsene 32 (kun 100 Hz), 40, 46, 55 og 65 tommer. Kommer i butikken i andre kvartal. Prisen er ikke kjent.

(Artikkelen fortsetter)


7-serien får også støtte for 3D, samt 200 Hz. Skjermen vil i likhet med sin storebror, 8-serien, ha satellittmottaker med mulighet for opptak til eksternt minne via USB. Skjermen har fire HDMI-innganger og støtte for både internet@tv og DLNA. Skjermen kommer i størrelsene 40, 46 og 55 tommer og blir å finne i butikkene i andre kvartal. Prisen er ennå ikke kjent.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen