Her er Rokr E2

Floppen med iTunes-mobilen Rokr E1 har tydeligvis ikke skremt Motorola. De har nå presentert oppfølgeren, Rokr E2. Det er mye nytt med E2, men den største nyheten må være at Motorola har sagt "snakkes" til Apple, og fjernet iTunes-støtten. For deg som bruker betyr dette at du nå kan ha mer enn 100 sanger på telefonen.

Rokr E2 har kvittet seg med flere ting for å få plass til mer musikk. Transflash-minnekortet er byttet ut med SD-kort, noe som i skrivende stund gir deg muligheten til å lagre inntil to gigabyte med musikk per minnekort. Transflash-kortene fås til sammenligning med inntil kun en halv gigabyte lagringsplass.

Raskere overføring
Hva hjelper det med stor lagringsplass hvis overføringen går sent? Dette hadde Motorola heldigvis i bakhodet da de plasserte støtte for USB2.0 i E2. Forgjengeren hadde nemlig bare støtte for USB1.1, noe som gir deg latterlig lave overføringstider for filer. E2s manglende iTunes og nye USB2, gjør faktisk overføring av musikk ganske enkelt. Når du plugger E2s kabel inn i datamaskinen din, dukker telefonen opp som en flyttbar disk. Da er det bare å slenge musikken over på telefonen uten at du trenger å gå innom et obligatorisk tilleggsprogram fra Motorola eller andre.

iRadio
Likevel er det ett medfølgende program som kan være verdt en titt. Nytt av året er Motorolas iRadio, som vi har skrevet om tidligere. Denne tjenesten gir deg 435 "radiokanaler" med alt fra snakkeprogrammer til musikk. IRadio er ikke en radiokanal du plukker opp med antenne, det er heller ikke nettradio over mobilen. Dette er rett og slett kanaler du laster ned på PC-en og deretter overfører til mobilen din, også kalt podcast. Alle kanalene skal være reklamefrie og du kan få musikk i en drøss med forskjellige sjangre. Blant de mer eksentriske sjangrene kan vi nevne heavy metal, rockin' cowboys og angry women. Du kan lese mer om iRadio på Motorolas hjemmesider.

Dessverre ser det ut til at iRadio ikke blir tilgjengelig for folk flest med det første. Tjenesten skal nemlig selges via mobiloperatørene, og vil koste et sted mellom 45 og 65 kroner ($7-10) i måneden. Dette er litt billigere enn et abonnement hos satelittradionettverkene som er store i USA. Skulle du bli lei av å høre på rockende kugutter og sinte kvinnfolk, har E2 også en helt vanlig FM-radio innebygget.

Trådløs stereo
Motorola har utstyrt E2 med blåtann og støtte for trådløs stereo. Det er ikke mange timene siden vi skrev om A2DP, en blåtannprofil som gir deg stereolyd og god kvalitet helt trådløst. Med et stereo hodesett basert på blåtann, kan du la minnet om ledningen hvile i fred. Motorola har fått på plass A2DP-støtte i E2, og har dermed fått en relativt unik funksjon som blant annet mangler i Walkman-telefonene til Sony Ericsson.

Hvis du ikke føler deg helt komfortabel med å skifte ut de gamle høretelefonene dine, har du fortsatt mulighet til å bruke disse. Motorola har nemlig skiftet ut den gamle 2,5 mm jack-kontakten med en standard 3,5 mm. Dette betyr at du enkelt og greit kan plugge i et helt vanlig hodesett uten noe om og men, noe vi savner på andre musikkmobiler. På Sony Ericssons Walkman-serie må du bruke en overgang fra den sære bunnpluggen til 3,5 mm jack.

Kamera og Opera
Ikke alt dreier seg om musikk på Rokr E2. Motorola har fått på plass et kamera på 1,3 megapiksler og støtte for videoopptak, og har derfor sikret skikkelig MMS-støtte. Skjermen er på to tommer og har en oppløsning på 240 x 320 piksler med en fargedybde på 262 000 farger. Skulle du ønske å komme deg på internett er det mulighet for dette også. Motorola har forhåndsinstallert en nettleser fra Opera i E2. Telefonen er for øvrig basert på Motorolas Linux-plattform, blant annet brukt i selskapets A-serie.

Mye usikkert
Lurer du på om vi har glemt at dette også er en telefon? Nei, det har vi ikke. Motorola derimot, sier ikke ett ord om E2 er en telefon med to- eller trebånds støtte. De sier heller ikke om E2 er utstyrt med EDGE eller 3G. Batterilevetiden får vi heller ikke noe godt svar på.

Faktisk er det eneste vi kan si sikkert at Motorola lover at Rokr E2 skal leveres i løpet av første halvår i år. Men vi aner ikke når den kommer til Norge. Eller hva den koster.

(Kilder: Motorola, Mobil.se, InfoSyncWorld.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen