Her er OLED-godsaken til LG
(Bilde: LG)

Her er OLED-godsaken til LG

55-tommer til å sikle av.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Vi vet fra før at LG kan det å lage gode TV-er, og det er derfor ikke så rart vi har ventet i spenning på deres 55 tommer store OLED-skjerm. I romjulen skrev vi at den først skal vises frem på årets CES-messe i Las Vegas, men nå har vi litt mer informasjon og bedre bilder av vidunderet.

Dette er OLED:

• Organic light-emitting diode
• En OLED er en halvleder, mellom 100 og 500 nanometer tykk — rundt 200 ganger tynnere enn et menneskehår
• OLED-er utstråler lys gjennom elektro-fosforescens
• Har fordeler overfor LCD-skjermer, da OLEDs plastiske, organiske lag er tynnere, lettere og mer fleksible
• Fordi en OLED selv genererer lys, behøver ikke skjermene bakbelysning som ved LCD, noe som kutter ned på strømforbruket
• Avstanden mellom elektrodene er tynnere — dermed går mindre lys tapt og OLED-skjermer fremstår som skarpere og lysere enn LCD

Høye kostnader forbundet med OLED-produksjon har gjort at slike TV-er ikke har nådd det vanlige forbrukermarkedet, men etter at et japansk selskap i høst kunne melde om et gjennombrudd i OLED-utviklingen har det gitt TV-produsentene nytt vann på mølla.

Som seg hør og bør på en stor elektronikkmesse skal "fremtidens teknologi" vises frem, og her kommer altså LGs 55-tommer inn. TV-en er kun fire millimeter tykk og veier ikke mer enn 7,5 kilogram. Den har også en egenutviklet teknologi LG kaller 4-farget piksel (4-Color Pixels), der hvit er lagt til de vanlige fargene rød, grønn og blå. Dette skal visstnok gi en uovertruffen fargegjengivelse.

I tillegg skal TV-en visstnok være tusen ganger raskere enn vanlige LED/LCD-skjermer, noe som burde bety flytende panoreringer og skarpe bilder.

Hvor lekker og god den er i virkeligheten vet vi ikke ennå, men forhåpentligvis får våre utskremte journalister tatt en liten kikk på den når CES starter neste uke.

Kilde: Boy Genius Report

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen