Her er oktober-modellene

Alternativ tekst mangler

Høsten er definitivt over oss, men det er ingen grunn til å deppe riktig enda. Ikke bare er utendørstemperaturene fortsatt på et levelig nivå, mobilprodusentene har også noen varme nyheter på lager.

Vi har tradisjonen tro hørt med mobilprodusentene hvilke telefoner vi kan vente oss i butikken denne måneden, og selvsagt undersøkt med egne kilder. Her er telefonene vi forventer i oktober.

BenQ-Siemens
Fra BenQ får vi vite at det kommer tre telefoner denne måneden. Våre undersøkelser viser imidlertid at vi sannsynligvis ikke får se noen modeller fra produsenten denne måneden.

Musikktelefonen EF51 har blitt lovet i midten av august, men dukker altså først nå opp i butkkene. Designtelefonen EF71 har en ubekreftet leveringsdato 25. oktober, noe som tyder på at telefonen først dukker opp i begynnelsen november.

Alternativ tekst mangler

Samsung D900
Koreanske Samsung er nøktern med nye modeller i oktober. Produsenten lover bare den tynne D900, noe som også ser ut til å slå til.

Vi testet testet D900 allerede for nesten to uker siden. Vi var spesielt fornøyd med at Samsung har klart å presse inn mange funksjoner i en forholdsvis tynn telefon på 12,9 millimeter. Du får for eksempel et kamera med to megapikslers oppløsning og autofokus, EDGE for rask dataoverføring, blåtann og støtte for A2DP.

Den store ulempen er at D900 er svært dyr. Du må sannsynligvis ut med over 3500 kroner for å slå kloa i et eksemplar. Alt om D900 finner du i vår test.

Nokia
Våre undersøkelser viser at det trolig bare kommer to telefoner fra Nokia denne måneden. Og om de i det hele tatt dukker opp, skjer dette i slutten av oktober.

N80 Internet Edition
Den store forskjellen på den originale N80 som vi testet i mai, og N80 Internet Edition er i følge Nokia at det nå er enklere å koble seg til internett, surfe og bruke netttjenester som IP-telefoni.

I motsetning til den originale N80 kan den nye automatisk søke etter Wi-Fi-nett og koble deg til med noen enkle tastetrykk. Dette var en omstendelig prosess på N80. I tillegg støtter telefonen IP-telefonistandarden SIP.

Her kan du lese mer on N80 Internet Edition.

Alternativ tekst mangler5300
Nokias nye billige musikktelefon ble lansert for en ukes tid siden. Denne telefonen ble lovet å komme i salg bare noen uker etter lansering. Det er mye som taler imot at dette skjer, men vi skal la tvilen komme Nokia til gode.

5300 er en skyvetelefon med fokus på musikk. På siden av skjermen finner du egne musikktaster, og det finnes en egen lydutgang på telefon slik at du kan koble til egne hodetelefoner.

Med i esken følger det et minnekort på 256 MB, noe som gjør at du kan lagre omtrent 60 sanger på telefonen. Mer informasjon om telefonen finner du i vår artikkel "Nokias nye musikktelefoner".

Sony Ericsson
Da vi snakket med Sony Ericsson, fikk vi vite at det ville dukke opp fem mobiltelefoner fra produsenten denne måneden. Disse er Z610i, Z710i, W710i, W850i og W950i.

Alternativ tekst mangler

Z610i
Om du likte spesifikasjonene og funksjonene til K610i, men hatet utseendet, er Z610i kanskje noe for deg. Denne telefonen har alt K610i har, men er pakket inn i kamskjellutforming og en glinsende overflate.

Det første du legger merke til med denne telefonen er den speilblanke overflaten, og ytterskjermen som skjuler seg bak. Når skjermen er aktiv ser det ut som om skriften ligger på overflaten til telefonen. Dette er en funksjon Sony Ericsson har lånt fra Sonys Walkman-spillere.

Ellers har Z610i 3G, minnekortstøtte og blåtann for å nevne noe. Du finner mer informasjon i vår sniktitt på Z610i.

Alternativ tekst mangler

Z710i og W710i
Oktober står i kamskjellets tegn hos Sony Ericsson. I tillegg til Z610i kommer nemlig Z710i og W710i. Disse telefonene er to sider av samme sak.

Z710i er en liten kamskjelltelefon med en stor og oversiktlig skjerm på utsiden. Over skjermen finner du også et kamera med to megapiksler.

Telefonen har også støtte for minnekort, blåtann og EDGE for rask dataoverføring.

W710i er i bunn og grunn samme telefonen som Z710i, bortsett fra at fokuset er flyttet over på musikk og trening. Som W-en i modellnavnet antyder, er dette en Walkman-telefon, noe som gjør den til en kapabel mp3-spiller. I tillegg har W710i en innebygget skritteller, slik at du kan holde et ekstra godt øye med treningsøktene dine.

Her kan du lese mer om Z710i og W710i.

Alternativ tekst mangler

W850i
Forrige måned skrev vi at W850i trolig ville dukke opp på tampen av september, men at det var en god mulighet for at vi ikke fikk se telefonen før i begynnelsen av oktober. Det siste viste seg å være rett.

Nå kommer imidlertid endelig W850i, med 3G, to megapikslers kamera, frontkamera og en oppdatert utgave av selskapets Walkman-spiller.

W850i leveres sammen med et minnekort med 1 GB lagringskapasitet, noe som betyr omtrent 250 sanger. W850i er også den første Walkman-telefonen i skyveformat.

Mer informasjon om W850i finner du i vår sniktitt på telefonen.

Alternativ tekst mangler

W950i
Sist, men på ingen måte minst, er W950i. Denne telefonen er ikke bare en Walkman-telefon, men også en vaskekte smarttelefon med 3G.

W950i er utstyrt med grensesnittet UIQ, som er basert på Symbian OS. Det betyr at telefonen for alle praktiske formål er en liten datamaskin som kan kjøre avanserte programmer. I tillegg har telefonen en trykkfølsom skjerm.

Under panseret finner du et romslig innebygget minne på 4 GB. Det gir deg plass til rundt 1000 sanger.

Kjøper du en W950i må du imidlertid ofre et par ting. Telefonen har ikke kamera, så du kan ikke knipse bilder eller føre videosamtaler. Du har heller ikke mulighet til å utvide minnet med minnekort, så du har "bare" 4 GB tilgjengelig.

Mer informasjon om W950i finner du i vår sniktitt.

LG
Fra vår andre koreanske produsent får vi denne måneden se en ny utgave av Chocolate. I forrige måned dukket den hvite utgaven opp, mens vi denne måneden får den vinrøde varianten.

I tillegg kommer KG810, som er kamskjellutgaven av Chocolate. Knut Kjeksrud i LG lufter også muligheten for at de to nye modellene KE600 og KE820 kommer i slutten av måneden, men sannsynligvis får vi ikke se disse før neste måned.

Alternativ tekst mangler

KG810
Kamskjellutgaven av Chocolate har egentlig vært i salg siden forrige måned, men burde nå være mulig å få tak i de fleste butikker.

KG810 ligner på Chocolate i spesifikasjoner. Det betyr en skjerm med 176 x 220 pikslers oppløsning, 128 MB innebygget minne, blåtann og et 1,3 megapikslers kamera. Dessverre betyr det også at telefonen mangler støtte for minnekort.

Ellers har telefonen et varmefølsomt berøringspanel slik som den originale sjokoladetelefonen. Denne gangen finner du dette på utsiden av telefonen.

Her finner du mer informasjon om KG810.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen