Her er oktober-mobilene

Oktober er over oss, og vi har som vanlig spurt produsentene om hvilke nye telefoner som dukker opp i butikkhyllene den kommende måneden.

Nokia 6500 Classic og Slide kommer i løpet av oktober.
Nokia 6500 Classic og Slide kommer i løpet av oktober.

Nokia 6500 - To telefoner, ett navn

Ifølge finnene er det de nye modellene 6500 Classic og 6500 Slide som kommer i salg i oktober. Det stemmer nok bra, siden selskapet lovet oss disse telefonene i salg i løpet av september.

Kort oppsummert er 6500 Classic og Slide to forholdsvis forskjellige mobiltelefoner som deler navn, men ikke spesifikasjoner.

Classic er en vanlig telefon med monoblokkutforming, mens Slide som navnet antyder er en skyvetelefon.

Så langt Amobil erfarer kommer de nye telefonene i salg i løpet av noen få dager.

Les mer om 6500 Classic og Slide.

Sony Ericsson

Svensk-japanerne kom ikke med noen nye telefoner forrige måned, men lovet å komme sterkt tilbake i oktober. Og det ser ut til å slå til.

K850i (til venstre) og W910i er to super-3G-mobiler som kommer fra Sony Ericsson denne måneden.
K850i (til venstre) og W910i er to super-3G-mobiler som kommer fra Sony Ericsson denne måneden.

K850i - Ny kameramobil

Sony Ericsson slipper sitt nye kameramonster K850i i løpet av måneden. Den nye telefonen inngår i Cybershot-serien, og har et kamera med fem megapikslers oppløsning.

Dermed er det kamerabiten som står i fokus. I tillegg til høy oppløsning har kameraet også autofokus og ekte blits. Dermed kan det se ut til at telefonen har potensiale til å ta riktig så gode bilder.

K850i har også 3G, og støtter super-3G. Dermed er det mulig å ikke bare ta videosamtalene med denne telefonen, men også å surfe på internett i hastigheter opp mot 3,6 Mbps. Dette gjelder selvsagt bare i områder der teknologiene er bygget ut i mobilnettet.

Menyene har også fått seg en aldri så liten overhaling. Da vi så nærmere på K850i i sommer bet vi oss spesielt merke i multimediamenyen som telefonen har fått. Her er musikk, video, bilder og annet lett tilgjengelig.

Les mer om K80i:

W910i - Walkman med super-3G

I oktober kommer også den nye Walkman-telefonen W910i. Dette er Sony Ericssons første musikktelefon med super-3G.

Den nye telefonen har selskapet sedvanlige Walkman-spiller innebygget. Det betyr at også denne telefonen trolig egner seg bra til musikk. Det er for eksempel mulig å organisere musikken på en enkel måte, og du kan bruke den på samme måte som vanlige mp3-spillere.

Nytt er at telefonen sorterer musikk utifra humør. Dersom du føler deg glad og oppstemt vil telefonen spille musikk som tilsvarer dette. Når du overfører musikk fra PC-en din, vil den samtidig overføre informasjon om rytmehastighet og toneart. Deretter kan du sortere vekk musikk som ikke passer humøret.

W910i er en forholdsvis bred skyvetelefon. Skjermen er på 2,4 tommer, noe som ikke akkurat er smått. På baksiden finner du et kamera med to megapikslers oppløsning.

Kameraet kan for øvrig ikke måle seg med K850i eller andre Cybershot-modeller fra Sony Ericsson siden det mangler både blits og autofokus.

Les mer om W910i:

W960i - Smarttelefon

Sony Ericsson tror også at den nye smarttelefonen W960i kommer i salg i slutten av oktober. De tror imidlertid at telefonen kan drøye mot november. All erfaring tilsier at vi ikke får se denne telefonen denne måneden.

Les mer om W960i:

LG

Ifølge LG satser de på å få ut tre nye modeller i løpet av oktober. En av disse er en av de mest interessante fra selskapet på lang tid:

Denne telefonen kan ta opp video med 120 bilder i sekundet.
Denne telefonen kan ta opp video med 120 bilder i sekundet.

KU990 - Ekstremt videoopptak

Telefonen har blitt døpt YouTube-mobilen av en døpekåt presse. Men KU990 er imidlertid mer enn en telefon som lar deg laste opp video direkte til den populære videotjenesten.

LGs nykommer har et kamera som vi sjeldent har sett maken til på mobiltelefoner. Det har fem megapikslers oppløsning og autofokus, optikk fra Schneider Kreuznach og innebygget bildestabilistator. Blits er også på plass.

Det mest spesielle med kameraet er likevel at du i videomodus kan ta opp video med en bildefrekvens på 120 bilder i sekundet. Detter gjør det mulig å skru ned avspillingshastigheten på videoopptakene uten at filmen blir hakkete. Dermed skulle vi tro KU990 kan bli populær blant Myth Busters-fans og andre som vil filme spektakulære stunts.

Utover kamerafunksjonaliteten byr LGs nykommer også på en berøringsfølsom skjerm i stedet for tastatur. Om du vil koble deg til nettet har telefonen også super-3G med makshastighet på 3,6 Mbps.

Les mer om KU990:

Ny telefon i Chocolate-serien.
Ny telefon i Chocolate-serien.

KU580 - Chocolate med 3G

LG lover også at en ny variant av Chocolate kommer i salg i oktober. Denne telefonen ble imidlertid lovet i august, men dukker altså ikke opp før nå.

Nykommeren stiller med 3G og EDGE. Det betyr forholdsvis høy surfehastighet både i og utenfor tettbygde strøk. Ellers har KU580 det den ikke så altfor kresne mobilbrukere trenger. Den kan brukes mp3-spiller, og kameraet tar bilder i opptil to megapikslers oppløsning.

KU580 kan også kalles en Google-telefon. Innebygget finner du nemlig mobilutgaver av både Gmail og Google Maps.

Les mer om KU580:

KP202 er billig, men har kamera.
KP202 er billig, men har kamera.

KP202 - Billigtelefon

I løpet av måneden kommer LG også med en stilren kamskjelltelefon med liten pris. Den nye telefonen har trebånd GSM, men ikke 3G.

Denne telefonen er først og fremst egnet for deg som bruker mobilen til å ringe og sende SMS med. Om du skal koble deg til internett må du nøye deg med GPRS-hastighet, som kort fortalt er veldig tregt.

KP202 har et 0,3 megapikslers kamera, og mulighet for å sende bildene som MMS. Telefonen har ikke mp3-spiller eller FM-radio, så noen underholdningstelefon er dette ikke.

Samsung

I oktober får vi to nye modeller fra Samsung. Begge modellene er nettopp lansert, og erfaring tilsier at det kan drøye litt før så nye telefoner faktisk dukker opp. Skal vi ta Samsungs ord, kommer likevel F210 og F330 til å dukke opp snarest.

F210 er en tynn musikkmobil.
F210 er en tynn musikkmobil.

F210 - Lydpinnemobilen

F210 er oppfølgeren til musikkmobilen X830. Felles for X830 og F210 er at de ligner veldig på typiske lydpinne-mp3-spillere, som for eksempel Creatives MuVo-serie.

Den nye telefonen er en svivel-telefon, hvor skjermen vippes rundt og opp. Når telefonen er foldet ut finner du et smalt tastatur. Faktisk så er ikke telefonen mer enn drøyt 3 centimeter bred.

F210 har 1 GB minne innebygget, og det er i tillegg mulighet for å utvide dette minnet med minnekort av typen MicroSD. Dermed er det mulig å få plass til en god håndfull låter.

Les mer om F210:

F330 er lang, men er også full av funksjoner.
F330 er lang, men er også full av funksjoner.

F330 - Lang musikkmobil

Den andre musikkmobilen som dukker opp i oktober er F330. Denne telefonen har det meste av teknologi, og er intet mindre enn 14 centimeter lang.

Lengden har Samsung tydeligvis utnyttet godt. Under panseret finner du både super-3G, Edge og Bluetooth. Et kamera med to megapikslers oppløsning er også på plass, og på fremsiden finner du et 0,3 megapikslers kamera til videosamtaler.

F330 kan sømløst synkroniseres mot Microsofts mediaavspiller Windows Mediaplayer. Dermed trenger du ikke drivere for å koble telefonen til PC-en. Når du skal spille av musikk sendes låtene til hodesettet via en innebygget Bang & Olufsen-forsterker.

Telefonen har også innebygde funksjoner for blogging, og kan poste direkte til Microsofts Live Spaces, Flickr, Blogger og Youtube.

Les mer om F330

Tytn II er HTCs nye flaggskip. Ikke så rart, siden telefonen har nesten alt av funksjoner.
Tytn II er HTCs nye flaggskip. Ikke så rart, siden telefonen har nesten alt av funksjoner.

HTC Tytn II - Ny supermobil

HTC slipper én ny telefon i oktober. Til gjengjeld er nykommeren Tytn II litt av et teknologimonster. Selskapets nye flaggskip har nemlig det meste under panseret.

Tytn II er en smarttelefon basert på Windows Mobile 6. Dermed er den en ekte smarttelefon med utvidet støtte for e-post, synkronisering og andre produktivitetsapplikasjoner.

Skjermen er 2,8 tommer stor, berøringsfølsom, og har TouchFLO-teknologi. Det vil si at du kan styre en rekke programmer og funksjoner ved å bruke en finger rett på skjermen, i motsetning til en pekepenn, slik som på Windows-telefoner flest.

Om du er tilhenger av taster har Tytn II også et fullt tastatur skjult under skjermen. Når du vil skrive vipper du bare skjermen opp. Skjermen kan for øvrig også stå i vinkel, slik at det er praktisk å bruke telefonen mens den ligger på et bord.

Om du vil koble deg til internett har du valget mellom super-3G og Wi-Fi i tillegg til Edge. Dermed får du alltid høyest mulig hastighet. Lokale tilkoblinger kan du opprette med Bluetooth eller USB.

Tytn II har også GPS innebygget, og leveres med navigasjonsprogramvaren TomTom Navigator 6. Dermed er telefonen trolig fullt brukbar som bil-GPS.

Telefonen har ellers funksjoner som mp3-spiller, videospiller og et innebygget kamera med 3 megapikslers oppløsning og autofokus.

Herligheten er i salg allerede nå, og koster mellom 6000 og 7500 uten abonnement.

Les mer:

Motorola

Hva Motorola eventuelt kommer med i oktober er uvisst. Selskapet har i skrivende stund ikke svart på hvilke telefoner som dukker opp.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen