Her er nyhetene fra Samsung

Mobilprodusenten har mye spennende på menyen fremover.

Med flere store lanseringer har Samsung gjort seg bemerket på IFA-messen i Berlin. Mest interessant er kanskje Samsung Galaxy Note, en hybrid mellom en smarttelefon og et nettbrett.

Les mer: Samsung slipper 5,3-tommers beist

Dette er riktignok langt ifra alt Samsung har sluppet i Tysklands hovedstad. Mobilprodusenten klemmer til med både et nytt og spennende nettbrett, en ny Bada-toppmodell, et par rimelige Android-er og ikke minst 4G-versjoner av Galaxy S II og Tab 8.9.

7,7-tommers nettbrett

Samsung Galaxy Tab 7.7
Samsung Galaxy Tab 7.7

Det er mindre enn iPad, og mindre enn Samsungs tre første nettbrett, men Galaxy Tab 7.7 vil kanskje dekke et litt annet behov. Nettbrettet har en mer praktisk størrelse, enten du skal ha det med deg rundt eller bruke det i sofakroken. Nettbrettet er bare 7,89 millimeter tykt og veier 335 gram.

Skjermen er på 7,7 tommer og kan skilte med skjermteknologien "AMOLED Plus". Dette skal etter sigende gi gjøre bildet klart og detaljert, selv fra en dårlig vinkel eller når du bruker brettet utendørs.

I likhet med den første Samsung Galaxy Tab kan du ringe med dette nettbrettet.

Samsung oppgir til Amobil at den kommer i butikk over nyttår, og at den vil koste 5300 kroner når den kommer i salg.

Ny Wave-modell lansert

Samsung Wave 3
Samsung Wave 3

Den aller første Samsung Wave solgte bedre i Norge enn i mange andre land, men det tyder mer på at norske mobilbrukere har god smak enn noe annet; Dette var nemlig en knallbra mobiltelefon med Samsungs eget operativsystem Bada.

Nå har de lansert Samsung Wave 3, som fort kan skape noe av den samme entusiasmen her til lands. Denne har nemlig en kraftig 1,4 GHz-prosessor og kjører den nye versjonen av Bada OS (2.0). Skjermen er fire tommer stor og er av typen SuperAMOLED.

Samsung Wave 3 kommer i butikk over nyttår, og vil koste - hold dere fast - rundt 3 000 kroner. Til en slik pris virker denne lovende.

Les også: Tredje bølge i Wave-serien

4G-versjoner av S II og Tab 8.9

Samsung Galaxy S II er den "hotteste" mobilen på markedet for øyeblikket. Nå har produsenten avslørt at det kommer en oppgradert versjon av denne på nyåret. Hovedsaklig dreier det seg om støtte for LTE (eller 4G som det heter på folkemunne), slik at du kan surfe med bredbåndshastighet i mobilnettet. Foreløpig er det bare NetCom som tilbyr 4G i utvalgte norske byer, men i løpet av neste år vil også Telenor skru på 4G-bryteren i sitt i nett.

4G-versjonen av Galaxy S II har imidlertid et par andre spennende forandringer å by på. Skjermen har vokst bittelitt, fra 4,3 til 4,5 tommer. Skjermteknologien i den nye modellen er "SuperAMOLED Plus", og selv om det høres bombastisk ut kan det neppe være negativt. Vel så interessant er det at den nye modellen har en tokjerneprosessor på 1,5 GHz (i stedet for 1,2 GHz).

Nettbrettet Galaxy Tab 8.9 LTE har en like kraftig prosessor som Galaxy S II LTE, samt 4G-støtte. Det vil kjøre Android Honeycomb 3.2 ut av esken.

Begge disse produktene kommer i salg på nyåret, men alt skal visstnok gjøres i samarbeid med operatører. Det kan tyde på at du må binde deg til et abonnement hos en operatør som tilbyr 4G for å få kjøpt disse. Pris ikke bestemt.

Android i mellomklassen

Samsung Galaxy W
Samsung Galaxy W

De to siste nye produktene Samsung har sluppet på IFA-messen er begge Android-mobiler. Vi tar den kuleste først: Galaxy W. For de som synes Galaxy S II blir i dyreste laget, kan det være at dette er et godt alternativ. Skjermen er på 3,7 tommer, prosessoren er klokket til 1,4 GHz og telefonen leveres med Android 2.3.5 ut av esken.

Denne kommer i butikk allerede i slutten av september, og anbefalt utsalgspris skal være 2700 kroner.

Les også: Her er septembermobilene

Samsung Galaxy Y
Samsung Galaxy Y

Den andre Android-mobilen, Galaxy Y, er derimot beregnet på den yngre garde. Prosessoren er på 832 MHz, altså en del svakere enn toppmodellene, men det er ikke sikkert det gjør så mye i dette tilfellet. Her er fokuset heller på tilgang til sosiale nettverkstjenester og at du kan få mobilen i forskjellige farger.

Samsung Galaxy Y kommer i butikk i starten av november. Prisen er det ved første øyekast lite å si på: Rundt 1500 kroner.

Les også: Test av Samsung Galaxy Tab 10.1

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen