Her er nyhetene fra Fujifilm

GPS og støtte for råformat.

Nå som sommeren snart er over begynner fotoprodusentene å rulle ut sine høstmodeller. Først ute er Fujifilm som i dag har lansert tre nye kompaktmodeller.

Fujifilm F600 EXR er fotoprodusentens entusiastmodell i kompaktserien. Denne modellen er rettet mot fotografer som krever litt ekstra av kameraet, og byr på halvautomatiske fotoprogrammer som manuell, blenderprioritet og lukkerprioritet.

Les også: Flaggksip med navigatør

Fujifilm F600 EXR etterfølger F550 EXR som ble sluppet i januar. Utseendemessig er kameraene tilnærmet identiske, og heller ikke på innsiden er det den helt store oppgraderingen Fujifilm har gjort. Kameraet har den samme bildebrikken som sin forgjenger, en 1/2" CMOS EXR-brikke på 16 megapiksler, samme optikk, samme kamerahus og stort sett de samme funksjonene.

Kameraet har 15x zoom, som strekker seg fra 24mm på vidvinkel til 360mm på tele tilsvarende 35mm format. Lysstyrken på optikken er F3.5 på vidvinkel til F5.3 på full tele, som er helt greit på et slikt kamera. ISO strekker seg fra 100 til 12800, og på baksiden sitter den samme 7,6cm (3 tommer) store LCD-skjermen, som har samme oppløsning som F550 EXR, altså 460 000 punkter.

F600 EXR er Fujifilms entusiastmodell blant kompaktkameraene
F600 EXR er Fujifilms entusiastmodell blant kompaktkameraene

Som nevnt har F600 EXR også fått noen nye funksjoner. I følge produsenten er bildebrikken utstyrt med en gjenkjennelsesteknologi, som fungerer slik at kameraet vil oppdage begevelse i motivet og automatisk skru opp ISO-verdien for at bildet skal bli skarpt. På plass er også en digital zoom som skal gi opptil dobbel brennvidde, tilsvarende 720mm i 35mm format. I følge Fujifilm kan kameraet gjøre selektiv vurdering av hva som skal forstørres opp, og unngå de delene av bildet som har mye støy. Det blir interessant å se hvordan dette fungerer i praksis. Som F550 EXR har også F600 støtte for råformat, en kjærkommen fordel for de som liker å drive med bilderedigering.

I tillegg har kameraets GPS fått en ny funksjon. Den er nå utstyr med navigeringshjelp, slik at kamerat skal hjelpe deg frem til de viktigste severdighetene der du er. Kameraet lokaliserer plassene, og gir deg avstand og posisjon. Skal du på ferie i en by du ikke er kjent, skal kameraet kunne hjelpe deg slik at du i det minste får tatt bilde av de tingene som er verdt å få med seg. Dette er også en funksjon som hadde vært spennende å teste for å se om det faktisk fungerer.

Fujifilm F600 EXR vil bli tilgjenglig for salg i løpet av oktober. Anbefalt utsalgspris er 2795 norske kroner, og du kan velge mellom fargene rød, svart og hvit.

Les også: Retroentusiastkompakt fra Fujifilm

De to andre kameraene som Fujifilm har lansert, er Finepix JX420 og JX370. Kameraene er nesten helt identiske, og den eneste forskjellen er oppløsningen på bildebrikken. Disse modellene retter seg mot brukere som skal kjøpe sitt første kamera, og ikke er interessert i så mange funksjoner og innstillinger.

Fujifilm Finepix JX420 har en 16 megapiksler bildebrikke, mens Finepix JX370 har 14 megapiksler bildebrikke. Begge modellene har imidlertid 5x optisk zoom som strekker seg fra 28mm på vidvinkel, til 120mm på full tele, tilsvarende 35mm format.

Fujifilm Finepix JX420 har 16 megapiksler bildebrikke..
Fujifilm Finepix JX420 har 16 megapiksler bildebrikke..

På baksiden av de to kameraene finner man en 6,8cm (2,7 tommers) LCD-skjerm, og ISO strekker seg fra 100 og opptil 3200. Kameraene kan filme i HD, men bare i 720p. På plass er også ansiktsgjenkjenning, samt panoramafunksjon.

.. mens Finepix JX370 bare har 14 megapiksler bildebrikke.
.. mens Finepix JX370 bare har 14 megapiksler bildebrikke.

Begge modellene er også utstyr med en funksjon som lar fotografen merke de bildene og videoene som skal publiseres rett på nett, og disse bildene blir automatisk lastet opp på f. eks Youtube og Facebook når kameraet blir koblet til en PC som har internett via Fujifilms eget program.

Både Finepix JX420 og JX370 vil bli tilgjenglig i oktober, og anbefalt utsalgspris på JX420 er 895 norske kroner. JX370 koster hundrelappen mindre, altså 795 norske kroner. Man kan velge mellom fargene sort, hvit og rosa.

Pressemelding fra Fujifilm
Fujfilm F600 EXR
Fujifilm Pinepix JX420 og JX370

Les også: SNIKTITT: Fujifilm X100

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen