Her er november-mobilene

Julesesongen nærmer seg. Ønsker du deg ny mobil til jul, eller vil kjøpe en til noen andre, byr november på mange muligheter for deg som vil være litt tidlig ute.

Samsung

Denne måneden slipper Samsung seks nye telefoner på markedet. Mens en del av de er av den enklere sorten, finner du også avanserte telefoner blant nykommerne.

B7610 Omnia Pro

Omnia Pro er en skikkelig profftelefon fra topp til tå, med fullt qwerty-tastatur under den 3,5 tommer store trykkskjermen.

Telefonen kjører operativsystemet Windows Mobile 6.5, og har både super-3G, Edge, Wi-fi og GPS med kart fra Route 66 installert.

Kamera er også på plass, og gir deg opptil fem megapikslers bilder. Du får også autofokus, bildestabilisator og geomerking når du bruker kameraet.

Omnia Pro koster rundt 4400 kroner.

I5700 Galaxy Spica

Android-telefonen Galaxy Spica er en enklere versjon av Samsungs Galaxy. Mens Galaxy har 8 GB brukerminne, trenger du minnekort for å få plass til noe av særlig størrelse på Galaxy Spica.

Kameraets oppløsning er på 3,15 megapiksler. Den originale Galaxy-telefonen har fem megapikslers kameraoppløsning.

Galaxy Spica har både super-3G, Edge og Wi-fi, samt assistert GPS.

Liker du å høre på musikk, har telefonen 3,5 millimeters lydutgang, slik at du kan bruke ditt eget hodesett. Har du trådløst hodesett, kan du også koble dette til telefonen.

Det er foreløpig ikke klart hva Galaxy Spica vil koste.

S5510 Glamis

Glamis er en 3G-telefon i kamskjellsformat. Skjermen er 2,1 tommer stor, og oppløsningen er på 240 x 320 piksler.

Telefonen har et 3,15 megapikslers kamera. Autofokus eller andre avanserte kamerafunksjoner finnes ikke.

Glamis har lite internminne, men plass til minnekort hvor du kan lagre musikk, bilder og andre filer. Vil du ha ekstra underholdning, har telefonen også FM-radio.

Hva Glamis koster er ukjent.

S7350 Blue Earth

Blue Earth skal være en miljøvennlig mobiltelefon, og har et solcellepanel på baksiden. På denne måten kan du lade mobilen i finvær. Ifølge Samsung skal én time i solen gi telefonen ti ekstra minutters batteritid.

Dekslene til Blue Earth er laget av resirkulert plast fra plastflasker, og skal ikke ha noen miljøskadelige stoffer.

Miljøtelefonen har en tre tommer stor trykkskjerm, og stiller med både super-3G, Edge og Wi-fi til surfing. Et 3,15 megapikslers kamera er også på plass, og det samme er FM-radio.

Blue Earth koster rundt 3000 kroner.

B3310

Dette er en litt noe enklere telefon rettet mot den yngre garde. Telefonen har fokus på kommunikasjon, og har et fullt qwerty-tastatur under den to tommer store skjermen. Skjermen er forøvrig ikke trykkbar.

Ulikt noen annen telefon på det norske markedet i dag, har Float fått talltastene plassert langs skjermen. Disse er satt på skrå, slik at det skal være lett å bruke de både når du har telefonen oppslått eller klappet sammen.

Telefonen har en innebygget chatte-funksjon og et to megapikslers kamera. Internminnet er ikke all verden, men du kan utvide lagringsplassen med minnekort.

Float koster rundt 1200 kroner.

C5130

Den siste telefonen fra Samsung denne måneden er skyvemodellen C5130.

Telefonen er en enkel modell med en lavoppløst 2 tommers skjerm og 3G som raskeste internetteknologi.

Et kamera er også på plass, dog kun med 1,3 megapikslers oppløsning. Vil du høre på radio, har C5130 innebygget FM-radio.

Telefonen har også Bluetooth for filoverføring og minnekortstøtte om du vil ha ekstra plass.

Hva C5130 koster er foreløpig usikkert.

Sony Ericsson

X2

Denne måneden kommer oppfølgeren til X1, nemlig X2. X2 er i aller høyeste grad en profftelefon, og kjører Windows Mobile 6.5. Telefonen har i tillegg Sony Ericssons egne menypaneler på toppen. Disse gir deg snarveier til programmer og funksjoner du bruker ofte.

Telefonens skjerm er 3,2 tommer stor. Under skjermen finner du et qwerty-tastatur. På teknologifronten har X2 "alt": Super-3G, Edge, Wi-fi og assistert GPS.

X2 har også fokus på multimedia, og har en TV-utgang, slik at du kan koble mobilen direkte til TV-en og vise for eksempel bilder. Stereohøyttalere er også på plass.

Telefonens kamera kan ta 8 megapikslers bilder. Finesser som autofokus, bildestabilisator og trykkfokus skal gjøre bildene ekstra skarpe.

X2 koster rundt 5000 kroner.

HTC

HD2

HTC har også én mobiltelefon på gang denne måneden, og det er HD2. Dette er en smarttelefon som kjører Windows Mobile 6.5. I tillegg har HTC lagt sine egne menyer, Sense, oppå Windows- menyene. Disse er spesiallaget for at du skal kunne styre telefonens funksjoner kun ved hjelp av tommelen.

HD2 gir deg muligheten til å synkronisere telefonboken din med blant annet Facebook. Dermed får du se både bilde og fødselsdag til telefonkontaktene dine, dersom de har dette oppført hos Facebook.

Skjermen til HD2 er stor, nemlig 4,3 tommer. Skjermen er kapasativ, som betyr at du kun trenger å berøre skjermen, ikke trykke på den. I tillegg har skjermen støtte for flertrykk, slik at du for eksempel kan bruke to fingre samtidig for å zoome ut og inn.

Ellers har HD2 alt du måtte ønske av teknologi: Super-3G, Edge og Wi-fi. Et fem megapikslers kamera med autufokus er også på plass.

HD2 koster rundt 5300 kroner.

Nokia

N900

N900 er en smarttelefon med det nye Linux-baserte operativsystemet Maemo 5 under panseret. Maemo skal gi deg en surfeopplevelse som minner om den du får ved å sitte ved en vanlig PC.

Maemo er i stand til å kjøre flere programmer samtidig, og kan også kjøre programmer laget for operativsystemet S60.

Telefonen har en skjerm på 3,5 tommer, og 32 GB lagringskapasitet. Super-3G, Edge og Wi-fi er også på plass, i likhet med assistert GPS.

På baksiden av telefonen har Maemo et fem megapikslers kamera med dobbelt LED-lys.

N900 koster rundt 4850 kroner.

N97 Mini

N97 er en mindre utgave av den originale N97-modellen. Hos N97 mini står kommunikasjon i fokus, og lar deg for eksempel bruke Facebook på en mer avansert måte enn du kan med andre mobiler.

Skjermen er 3,2 tommer stor og trykkbar. "Alle" teknologier er også på plass, slik at du kan surfe raskt både i mobilnettet og via trådløse soner.

N97 mini er også en aktuell kandidat for deg som reiser mye. Telefonen kommer nemlig med Ovi Maps - tidligere Nokia Maps - og en rekke reiseguider fra Lonely Planet.

Et kamera på fem megapiksler lar deg ta bilder, som du forøvrig kan lagre på telefonens 8 GB store minne.

N97 mini koster rundt 4600 kroner.

6760 Slide

Dette er nok en telefon fra Nokia med fullt qwerty-tastatur. Også denne telefonen har fokus på kommunikasjon, og spesielt gjennom nettsamfunn og lynmeldinger.

Skjermen er 2,4 tommer stor, og menysystemet er S60, hvor sistnevnte gjør 6760 Slide til en smarttelefon.

Telefonen har et 3,2 megapikslers kamera, og kan også ta opp videosnutter.

Alle teknologier forå surfe i mobilnettet er på plass. Det du imidlertid ikke får med, er støtte for Wi-fi for gratis surfing i trådløse soner.

6760 Slide koster rundt 2000 kroner.

E72

E72 er arvtakeren til forretningsmodellen E71, og kjører menystemet S60. Telefonen har ikke trykkskjerm, men et fullt qwerty-tastatur og en optisk femveistast som også fungerer som en musepeker. Skjermen er forøvrig 2,4 tommer stor.

Telefonen er stappet med teknologier og funksjoner du kan få bruk får i forretningsøyemed, som super-3G, Wi-fi, assistert GPS og e-post.

Selv om E72 har forretningsstempelet på seg, har telefonen et fem megapikslers kamera med autofokus og blits.

E72 koster rundt 3600 kroner.

2730 Classic

2730 Classic er en billigmobil fra Nokia. Telefonen har en to tommer stor skjerm, og menysystemet Series 40.

Selv om telefonen er billig, finner du 3G-støtte, musikkspiller og FM-radio under panseret. Utgang for 3,5 millimeters ludplugg er også på plass, slik at du kan bruke ditt eget hodesett når du hører på musikk.

Telefonen har ikke mye internminne, men du får med et minnekort på 1 GB i pakken. Kameraet kan ta bilder i to megapikslers oppløsning.

2730 Classic koster rundt 800 kroner.

3710 Fold

Nokia byr også på en kamskjellstelefon denne måneden. 3710 Fold er en 3G-telefon med fokus på navigasjon. Derfor har den innebygget GPS og Nokia Maps installert.

Hovedskjermen er 2,2 tommer stor. Telefonen har også en ytre skjerm, som er skjult når den ikke er i bruk.

Telefonens kamera kan ta bilder i 3,2 megapikslers oppløsning. Autofokus og blits skal i teorien også føre til bedre bilder.

3710 Fold koster rundt 1450 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen