Her er norges beste nettsider
Teknofil

Her er norges beste nettsider

Direktoratet for forvaltning og IKT (DIFI) har satt seg fore å kåre Norges beste offentlige nettsider. Her er vinnerne.

Norges beste offentlige nettsted
Formålet med prisen er å fremme sider som har løfte fram nettsteder som bidrar til et mer tilgjengelig og brukerrettet offentlig informasjons- og tjenestetilbud ifølge DIFI selv. En jury har gått gjennom de beste offentlige nettsidene som makter dette. I alt ble fire priser delt ut: årets nettjeneste, årets statlige nettsted, årets kommunale nettsted og årets tilgjengelighetspris.

Finnansportalen vant
Finansportalen.no gikk av med seieren i kategorien årets nettjeneste. Finansportalen.no er en side hvor publikum kan få oversikt over bankenes renter og forsikringsmarkedet. Her skal du lett kunne få oversikt over hvilken bank som vil kunne gi deg best rente.

- Årets vinner er en god nykommer blant offentlige nettsteder. Nettstedet gir raskt oversikt og er enkelt å bruke. Designet er tydelig og tiltalende, noe juryen mener er et eksempel til etterfølgelse for andre offentlige nettsteder. Juryen mener vinneren tilbyr en viktig og nyttig tjeneste, som klart retter seg mot å styrke rettighetene vi alle har som forbrukere av finanstjenester, skriver juryen i sin begrunnelse.


Pris til Høgskolen i Bergen og Sørum kommune
Finansportalen var derimot ikke det eneste nettstedet det ble satt lys på i kåringen. Høgskolen i Bergen ble premiert som årets statlige nettsted. Ifølge DIFI sin jurys begrunnelse har Høgskolen i Bergen maktet å fronte sine kjernetjenester på en god måte. Derimot kan designet godt pusses opp da siden har et noe kjedelig uttrykk ifølge juryen.

Årets kommunale nettsted gikk til Sørum kommune sin nettside, som vant over både Asker og Akershus som begge var nominert. Ifølge juryen har Sørum kommune også maktet å fronte sine kjerneoppgaver. Litt mer interaktivitet ville derimot gjort seg påpeker juryen.


Norges mest tilgjengelige side
Årets pris for tilgjengelighet gikk ikke overraskende til Nasjonalt dokumentasjonssenter for personer med nedsatt funksjonsevne sin nettside dok.no. Her legges alle offentlige dokumenter ut slik at alle med nedsatt funksjonsevne får tilgang.

- Årets vinner er alene om å oppfylle alle kravene i kriteriesettet på området tilgjengelighet. Nettstedet legger også til rette for tilgang utover kravene, blant annet ved å tilby informasjon på tegnspråk, i lettlest versjon og mulighet for høykontrast. Tilrettelegging av tegnspråk og lettlest versjon illustrerer at vinneren prøver å tenke helhetlig rundt universell utforming. Nettstedet er et godt eksempel på at økt tilgjengelighet ofte handler mer om fokus enn krav til ressurser, skriver juryen i sin begrunnelse.Siden får derimot kritikk for kjedelig design. Selv påpeker siden at bedømmelsen ble gjort før de fikk byttet til nytt design nå nylig. Det er andre gang på rad dok.no stikker av med denne seieren.

Her kan du lese alt om kåringen.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen