Her er Norges beste kontantkort

Ønsker du full kontroll på mobilutgiftene dine? Mangler du norsk bankkonto? Eller er du under 18 år? Hvis du svarer ja på ett eller flere av disse spørsmålene, bør du trolig ha et kontantabonnement til mobilen din.

Med et slikt abonnement betaler du for all bruk på forhånd. Du får aldri noen overraskende regninger i posten, og du vet alltid hvor mye du har brukt.

I denne testen har vi sammenliknet alle de 12 abonnementene som finnes i Norge i dag.

Det er mange elementer å ta hensyn til når du velger nytt abonnement. På mange områder er forskjellene større enn man skulle tro. Ringer du til utlandet, kan prisen hos én operatør være 20 ganger så høy som hos en annen. Én av operatørene i testen fakturerer deg 286 kroner i måneden, selv om du ikke har brukt abonnementet. Og mens noen operatører hjelper deg både på telefon hele døgnet og på nett og i butikk, har andre knapt et kundeservicetilbud i det hele tatt.

I denne testen har vi gått ut i fra grunnprisene til de enkelte abonnementene. I tillegg finnes det ekstratjenester som gir deg billigere SMS og ringepris mot at du betaler en fast sum. Disse tjenestene kan du lese om på siste side.

..og vinneren er

Våre beregninger viser at Talkmore har det abonnementet som er best for de fleste mobilbrukere. Talkmore er billigst på de områdene som betyr mest, nemlig ringepriser og SMS. I tillegg er de nest billigst på nettsurfing via mobilen.

Har du Talkmore-abonnement, har du også mange alternativer å velge mellom når du skal fylle penger på kontoen din.

Talkmore er også overlegne når det gjelder å tilby ekstratjenester. Her har du muligheten til å bruke både 3G, mobil fax, tvilling-SIM, konferansetelefon og Samtale Venter.

At du i tillegg får 250 kroner til fri bruk ved innmelding hvis du beholder ditt gamle nummer, skader heller ikke.

Nyheten om at Talkmore går av med seieren i vår test, ble godt tatt imot hos selskapet:

- Talkmore har siden oppstarten i 2004, tilbudt ett produkt, og én pris. Dette fordi vi har hatt tro på at det å være enkle og billige er den riktige formelen for å få fornøyde kunder.  Vi er derfor svært glade for denne bekreftelsen. Vi i Talkmore lover at vi i tiden fremover skal kjempe enda hardere slik at vi også skal toppe testene i fremtiden, sier Talkmores daglige leder, Pål Barth Nilsen, til Amobil.

Telenors Anders Krokan mener Kort & Kontant er billig for de rette kundene. (Foto: Telenor)
Telenors Anders Krokan mener Kort & Kontant er billig for de rette kundene. (Foto: Telenor)

Telenor er dyrest

Telenors Kort & Kontant er ett av de dyreste på de to tjenestene mobilbrukere bruker mest: Ringing og SMS.

Hvorfor er det så dyrt?

- Abonnementet er rimelig, så lenge det brukes av dem det er beregnet på. Man må huske på at svært mye av trafikken her går i vårt nett, hvor du betaler 99 øre minuttet. Men man må betale noe ekstra for å kunne kjøpe ringetid nær sagt overalt, fremfor kun å gjøre det på nett, sier Telenors informasjonssjef, Anders Krokan, til Amobl.

Hvem anbefaler dere å velge Kort & Kontant?

- Vi anbefaler det til kunder som er opptatt av å kunne kjøpe ringetid akkurat der de ønsker det, de som er storbrukere av kontantkort - spesielt gunstig for de som er ivrige på enten SMS eller tale, da de kan velge å justere abonnementet etter det. Videre kan det passe for barn, besteforeldre og oldeforeldre som er med i en FriFamilie-løsning, mener Krokan.

Vederhus innrømmer at Netcom har sovet i timen. (Foto: Netcom)
Vederhus innrømmer at Netcom har sovet i timen. (Foto: Netcom)

...men Netcom er like ille

En annen operatør som er like dyre på SMS og ringing er Netcom. Operatørens abonnement er i tillegg svimlende dyre på nettsurfing.

Hvorfor er det så dyrt?

- Det har aldri vært vår intensjon å være dyrest. Vi har nok sovet i timen den siste tiden i forhold til konkurrentene våre. Det er en prisrevurdering på gang. Men Netcom vil aldri være en driver på lavpris. Vi skal først og fremst være Telenors hovedfiende, sier Netcoms informasjonsrådgiver, Øyvind Vederhus, til Amobil.

Blant andre kostbare abonnementer finner vi Mobysons, som er dyrest både å opprette og som har høyest minstepris i måneden. Lebara er dyrest på både SMS og MMS, men er til gjengjeld uvanlig billig når du skal ringe til utlandet.

Vi har valgt å utelate kontantabonnementene fra Combitel og 815 Mobil i denne testen. Årsaken er at selskapenes abonnementer slik vi kjenner de i dag, vil utgå om kort tid. Er du likevel interessert i å se hva Combitel og 815 Mobil tilbyr, kan du ta en titt på operatørenes egne nettsider.

Her kan du lese den fulle undersøkelsen »

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen