Her er Nokias to nye

Nokia har nettopp lekket ut to nye mobiltelefoner i N-serien: Nokia N79 og N85. De nye modellene er multimediatelefoner som skal erstatte eksisterende telefoner. Telefonene er foreløpig ikke offisielt lanserte, men en god del detaljer er allerede kjent.

N79 – Motemobil med Symbian

Bakdekselet til N79 kan skiftes ut. (Bildet er hentet fra Pocket-lint.co.uk)
Bakdekselet til N79 kan skiftes ut. (Bildet er hentet fra Pocket-lint.co.uk)

N79 skal være oppfølgeren til N78, som vi testet i juli. Den nye telefonen har fått et kamera med fem megapiksler oppløsning, men mangler ekte blits. Til gjengjeld har N79 fått fotolys, slik som forgjengeren.

Nokia har også funnet plass til GPS, super-3G og Wi-fi, slik vi har blitt vant til i N-serien. Hvor mye minne som er innebygget er foreløpig ikke kjent, men det skal følge med et minnekort på 4 GB i esken. Nokia lover at telefonen skal kunne spille musikk i 24 timer på én lading.

Siden Nokia utstyrer så godt som alle sine N-serie-telefoner med GPS, super-3G, Wi-fi og smarttelefonoperativsystemet Symbian med S60-menyer, så er det vanligvis i grove trekk design som skiller telefonene. Nokia har dermed valgt å gi N79 utskiftbare bakdeksler slik at du kan tilpasse designen noe selv.

N85 – Ny skjermteknologi

Slik ser N85 ut. (Bildet er hentet fra Pocket-lint.co.uk)
Slik ser N85 ut. (Bildet er hentet fra Pocket-lint.co.uk)

N85 ser ut til å være oppfølgeren til det i våre øyne mislykkede plastmonsteret N81. Nokia har valgt å bygge videre på de samme prinsippene, i alle fall under panseret: Spill og musikk. N85 er altså den nyeste N-gage-telefonen, trolig med egne taster for spillkontroller.

Kameraet på baksiden har fem megapikslers oppløsning, i motsetning til N81s to megapiksler. I tillegg har nykommeren fått innebygget GPS, noe N81 manglet.

Noe av det mer interessante i denne telefonen er at den har fått en 2,6 tommers AMOLED-skjerm, noe som er helt i tråd med Nokias uttalelser om at de ønsker å satse på denne teknologien.

At skjermen har AMOLED-teknologi betyr at den i motsetning til tradisjonelle mobilskjermer ikke trenger egen bakbelysning for å lyse opp skjermen. Hver enkelt punkt i skjermen lyser opp seg selv, noe som gir mye lavere effektforbruk enn vanlige TFT-skjermer.

Det er ikke kjent hvor mye minne telefonen har innebygget, men det skal følge med et Micro-SDHC-minnekort med en kapasitet på 8 GB i esken.

Ellers finner vi både super-3G og Wi-fi under panseret, slik at det er mulig å koble seg til internett i gode hastigheter. Telefonen har også S60-systemet som gjør den til en fullblods smarttelefon.

Flere detaljer kommer

Nokia skal ifølge Electronista slippe telefonene på markedet veldig snart, noe som står i sterk kontrast til for eksempel Nokia N96, som ble lansert i februar men ennå ikke er i salg.

Telefonene er ikke offisielt lansert enda. Nokia holder en pressekonferanse tirsdag formiddag, og det er ventet at alle detaljene blir kjent da, sammen med flere bilder.

Vi kommer tilbake med mer informasjon når telefonene er lansert.

(Kilde: electronista.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen