Her er Nokias N95-oppfølger

Her er Nokias N95-oppfølger

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Det nye til Nokia går imidlertid under navnet N82, som logisk sett ikke virker som en oppfølger til N95. Ser vi på spesifikasjonene er det derimot klart at dette er en utrolig imponerende telefon.

Les også:

- To nye luksusmobiler fra Nokia
- Nå kommer mobilen som knuser N95
- Se spionbilder av N82

Fotovidunder

Telefonen har et enormt fokus på kamera, med et fem megapiksel kamera, der optikken er laget av Carl Zeiss. Mobilen har også autofokus, rask aktivering av kamera og kraftet xenon-blits. Nå hevder selskapet at de har klart å lage et troverdig alternativ til de vanlige kameraene.

- Utviklingen av mobilers kameraegenskaper har gått svært raskt de siste årene. Med Nokia N82 har vi nådd et nivå innen bildekvalitet, hastighet og brukervennlighet som ikke bare utkonkurrerer enhver annen kameratelefon på markedet, men dette er også et troverdig alternativ til et digitalt stillkamera, sier Martin Werner, salgssjef for Multimedia Norden.

Videomulighetene i mobilen er også langt over gjennomsnittet. I pressemeldingen fra Nokia skryter de av nær DVD-kvaliet, noe vi kanskje synes blir å strekke begrepet litt langt. Allikevel er det ingen tvil om at de tidligere modellene i denne serien er blant de eneste mobilene som gir akseptabel kvalitet på video.

Flere ben å stå på

Men Nokia N82 har da også andre ting å skryte av, som GPRS, EDGE, 3G, HSDPA (turbo-3G), WiFi og A-GPS med forhåndinstallerte Nokia Maps. I tillegg kommer alle pakkene med gratis prøve på stemmestyrt navigasjon.

GPS-pakken skal ha tilgang til mer enn 15 millioner interessepunkter, kan du lokalisere og navigere mange interessante steder, barer og restauranter. Utdrag av kart og reiseruter kan enkelt sendes via MMS.

Internminnet i telefonen er kun på opptil 100 megabyte, men det følger med et minnekort (microSD) på to gigabyte, noe som skal kunne lagre opptil 900 bilder i høy oppløsning eller opptil 84 minutter med høykvalitets videofilm.

Allerede ute

Telefonen har det nye Series 60-systemet til Nokia, med de nye innholdsdrevne 3D-menyene. Det er også en innebygd sensor som merker hvordan mobilen holdes og roterer skjermbildet ut fra dette.

Skjermen i seg selv er 2,4 tommer stor og har en oppløsning på 240 x 320 punkter, med en fargedybde på 16,7 millioner farger. Dimensjonene er på 112 x 50 x 17 millimeter, mens vekten ligger på 114 gram.

Telefonen skal allerede være tilgjengelig i utvalgte markeder og prisen ligger på omtrent 450 euro (3 552 kroner), før avgifter og subsidier.

Hvis du vil vite mer om telefonen kan du finne alle detaljene på Nseries.com.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen