Her er Nokias grønne fremtidsmobiler

Kun fornybare materialer

"Remade" er en konseptmobil der Nokia tar sikte på å lage en mobil kun av resirkulerte materialer. Konseptet er laget av gummi fra bildekk, plastflasker og gamle biler. 

På innsiden er telefonen mer miljøvennlig ved at de elektroniske kretsene har blitt skrevet rett på kretskortet i stedet for å bruke den tradisjonelle etsemetoden. Skjermen skal også være mye mer strømeffektiv enn vi er vant til i dagens mobiler. 

Lader som ikke kaster bort strøm

Alle ladere bruker bittelitt strøm når de er tilkoblet stikkontakten, selv om mobilen er ferdigladet eller ikke er plugget i. Av denne energien oppstår det bare elektromagnetisme, som vi ikke kan bruke til noe, så vel som litt varme. 

Nå har Nokia laget en lader som slutter å trekke strøm i det mobilen er ferdig ladet. Så snart laderen er uvirksom, brytes kretsen før transformatoren. På denne måten sløser den ikke bort noe strøm. 

Bytt mobil uten å bytte mobil

Nokia vet at menysystemet i en mobil har mye å si. I fremtiden ser selskapet for seg at du kan bytte ut programvaren i mobilen i stedet for å bytte ut hele mobilen. Etterhvert som ny programvare lages til mobilen din, vil du få nye finesser å bytte ut hele brukergrensesnittet og operativsystemet i mobilen din. 

I tillegg leker Nokia med tanken at alle brukergrensesnitt ikke trenger å være likt for alle. I stedet mener selskapet at du i fremtiden bør kunne gjøre mobilen din personlig i større grad.

Satser på nanoteknologi

Vi vil også komme med en egen artikkel om produsentens satsing på nye teknologier som innendørs GPS-navigering, influensavarsel på mobilen og nanoteknologi som kan gi bøyelige mobiler.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen