Her er Nokia-musen

Hvem trenger bruke penger på en optisk mus til PC-en når de har en 6230i liggende og slenge? Og i tillegg har evner innenfor Java-programmering? Ikke denne kreative karen, som kaller seg Pyrofer, ihvertfall.

Pyrofer har nemlig laget en trådløs mus av Nokia-telefonen sin, som etter videoen å dømme ser ut til å fungere temmelig smertefritt.

Ifølge oppfinneren selv har han brukt standard Java-språk for å få kameraet til å fungere som en sensor. Kameraet registrerer bevegelser som blir gjort med telefonen, og sender disse til datamaskinen via blåtann.

Det er også mulig å programmere de forskjellige tastene på telefonen, slik at du både kan få høyre- og venstreklikk, samt muligheter for å rulle ned på nettsider og lignende.

Kan ikke berøre underlaget
Å bruke kameraet som sensor har imidlertid en ganske stor svakhet. Det er nemlig avhengig av lys for å kunne registrere noe som helst. Dette innebærer at man må holde telefonen minst seks millimeter over underlaget for å få musepekeren til å bevege seg. Å måtte holde musen rett over musematten over en arbeidsøkt ville nok endt med en kjedelig senebetennelse i de aller fleste tilfeller.

Pyrofer har ikke tenkt å avslutte prosjektet med det første ennå, og jobber blant annet med å få til GPRS-støtte, for å få mobiltelefonen til å kunne styre musepekeren over internett, dersom datamaskinen ikke har blåtannstøtte. Du kan følge med på utviklingen på oppfinnerens egne hjemmesider.

(Kilder: Pyrofer's Projects, I4U)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen