Her er mobilene til ICE

Det er Huawei som står bak 2 av modellene, mens den tredje er fra ZTE. Felles for de tre er at de virker på CDMA 450, nettet som brukes av ICE. Telefonene har Push-to-talk-funksjon. Dette er en funksjone som minner om de tradisjonelle "Walkie Talkiene", men lydmeldingen du leser inn lir konvertert til pakkedata. Den vanlige taletrafikken skal imidlertid ikke være IP-basert.

Når telefonene blir sluppet fikk vi ikke vite, men logoen til Nordisk Mobiltelefon, som eier ICE, er allerede trykket på de første modellene.

Noen utpregede lekkerbiskener er det ikke snakk om, og vi vet heller ikke stort om hva telefonene er gode for. Vi merker oss imidlertid at i alle fall en av modellene støtter Brew i stedet for Java. 

Crossover
På MWC ble det også vist en hybridmobil som kan brukes både i CDMA og GSM-nettet. Men om det vil bli såkalt sømløs overgang kunne ingen fortelle oss. I Norge spiller det heller ikke så stor rolle, ettersom ICE ikke har noe eget GSM-nett å svitsje til. 

Et annet fellestrekk ved de nye mobilene er at de er laget for å tåle litt ekstra. Den tøffeste modellen er en hardhaus som tåler både slag,- støt og sprut, mens de andre har med moderat beskyttelse. 

Inspirasjonen kommer åpenbart fra Ericssons R310, kjent som haifinnetelefonen. Dette er for øvrig den eneste mobiltelefonen vi har hatt på 5 meter dypt vann uten at den tok skade av det. 

Les også:
- PDA-mobil for tøffe jobber
- Kameratøffing og ny Walkman
- Nå får du bredbånd på toget

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen