Her er mobilene med fem megapiksler

Mobilprodusentene har den siste tiden lansert telefoner med fem megapiksler på løpende bånd. Her er en oppdatert liste over alle fem megapikslers mobilene som finnes i butikkene idag.

Felles for alle telefonene er at de i tillegg til fem megapikslers kamera også har enten fotolys eller blits.

Sony Ericsson

Sony Ericssons K850i. (Foto: Sony Ericsson)
Sony Ericssons K850i. (Foto: Sony Ericsson)

K850i

Per idag har Sony Ericsson bare én mobiltelefon med fem megapikslers kamera til salgs i Norge, og det er K850i.

Kameraet til K850i tar knallskarpe bilder. Du kan i tillegg leke deg med en rekke ekstrafunksjoner som bildemodus, scener, oppløsning, fokuslengde, selvutløser, effekter og annet. Telefonen har også en rekke snarveier til kamerafunksjonene i knappene. Blits er også på plass.

Ellers har telefonen tre trykkfølsomme områder nederst på skjermen i stedet for fysiske bekreftelsestaster. Det betyr at du må berøre skjermen med tommelen hver gang du vil ha en handling utført. For internettsurfing kan du velge mellom både 3G, super-3G og Edge. Det betyr at du er sikret høye surfehastigheter nesten uansett hvor i landet du måtte befinne deg.

Les test av Sony Ericssons K850i »

Nokia

Nokias N82. (Foto: Nokia)
Nokias N82. (Foto: Nokia)

N82

N82 er den nyeste telefonen fra Nokia med fem megapikslers kamera, og kom i salg i november i fjor.

N82 har blits, som gir deg skikkelig lys når du tar bilder i mørke omgivelser. Søkeren til kameraet er lynkjapp, og kameraet tar gode bilder selv under uoptimale lysforhold. Telefonen har også gode muligheter for videoopptak, og kan ta opp videosnutter i VGA-oppløsning.

N82 er ellers et flaggskip hva tekologi angår. Her finner du både GPS og alle surfemuligheter du måtte ønske deg. Telefonen er også en kløpper på musikkavspilling og multimedia.

Les test av Nokia N82 »

Nokias N95. (Foto: Nokia)
Nokias N95. (Foto: Nokia)

N95

Nokia N95 er ikke lenger noen nyhet. Likevel er den fortsatt en av de bedre kameratelefonene du kan kjøpe fra Nokia idag.

Men det som imponerte oss mest med kameraet til N95 er videodelen.Telefonen har mulighet for den samme videopppløsningen som N82, noe som ikke var vanlig da N95 ble lansert. Snuttene du tar opp blir også skarpe og klare.

I tillegg til et godt kamera er N95 en skyvetelefon som har stort sett det samme å by på som N82. Her finner du både Wi-fi, GPS, Super-3G, 3G og Edge. Skjermen er også høyoppløst og fargedybden er god.

Les test av Nokia N95 »

N95 8 GB

Vi nevner i samme slengen 8 GB-versjonen av N95, som er en forbedret utgave av originalen med hensyn til mer internminne og større skjerm. Kamerafunksjonaliteten og funksjonene ellers er imidlertid de samme som du finner hos den originale N95.

Les test av Nokia N95 8GB »

 

LG

LGs KU990. (Foto: LG)
LGs KU990. (Foto: LG)

KU990

LG har én telefon med fem megapikslers kamera på markedet nå, og den heter KU990.

Under testingen lot vi oss imponere stort av kameraet til KU990, som presterer godt under de aller fleste lysforhold. Kameraet har i tillegg en god blits som lyser opp "mørke stunder".

Dessverre har du ikke mulighet til å bruke blitsen bortsett fra når kameraet selv synes det er nødvendig. Bildene du tar med kameraet blir imidlertid gode, og fargereguleringen like så.

KU990 er en telefon nærmest blottet for taster. Skal du bruke mobilen til å ringe eller skrive meldinger, bruker du et virtuelt tastatur på den tre tommer store trykkskjermen. Telefonen har ellers nok å by på når det kommer til funksjoner. Her har du både gode surfemuligheter, innebygget radio og andre multimediamuligheter som TV-ut.

Les test av KU990 »

 

Samsung

Idag får du kjøpt to femmegapikslers kameramobiler fra Samsung, henholdsvis G800 og G600, hvorav G800 er den nyeste.

Samsungs G800. (Foto: Samsung)
Samsungs G800. (Foto: Samsung)

G800

Mens Samsung promoterer G800 som "Fotografens valg", opplevde vi dessverre noe helt annet da vi testet telefonen i desember i fjor. Selv om alle kameraets funksjoner, som autofokus, blits, ansiktsgjenkjenning og zoom, fungerer godt, er dessverre ikke sluttresultatet noe å skryte av.

Kameraet klarer ikke å fokusere i dårlig lys, og blitsen er altfor svak. Nesten samtlige personer du tar bilde av får også røde øyne. Fargene stemmer også sjelden med virkeligheten, og mange av bildene får grønnskjær.

Ellers er det mye positivt å nevne om G800. Det er en solid bygget telefon, som i tillegg har god skjerm og gode surfemuligheter. Det er også behagelig å skrive SMS med telefonen. God lyd gjør også mobilsamtaler til en positiv opplevelse. At batteritiden er god har vi heller ikke noe imot.

Les test av Samsung G800 »

Samsungs G600. (Foto: Samsung)
Samsungs G600. (Foto: Samsung)

G600

Samsungs kamera er nesten på høyde med kameraet til Nokias N95, og tar gode bilder. Du har mange forskjellige instillinger å leke deg med, som makromodus og hvitbalanse, ISO-verdi og effekter.

Kameramenyene er enkle å bruke og du har snarveier til de viktigste kamerafunksjonene fra telefonens nummertaster. Dessverre er ikke kameraet eget til å ta bilder i bevegelse, siden du må holde telefonen veldig stille for å få klare bilder.

G600 er en middels avansert telefon med fokus på design. Vil du surfe på nett må du nøye deg med Edge. Til gjengjeld har telefonen radio og støtte for Bluetooth-profilen A2DP som lar deg koble den til trådløse hodesett. G600 har også støtte for minnekort.

Les test av Samsung G600 »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen