Her er mobilene du skal kjøpe til jul

Her er mobilene du skal kjøpe til jul

Mange ønsker seg ny mobiltelefon til jul, og de fleste har forskjellige forventninger til hva telefonen skal være god på. Enten det bare er en telefon å høre på musikk med eller det er en mobil som skal ta seg godt ut, er det ikke lett å finne frem i den tilsynelatende uendelige jungelen med modeller.

Vi har derfor funnet frem våre beste tips til telefoner i åtte kategorier, slik at det kanskje blir litt lettere for deg å finner rett telefon.

Teknologifanatikeren

HTC Touch HD

Om du skal handle en mobiljulegave til en som er opptatt av det siste og det beste er det ingen vei utenom HTC Touch HD. Dette er telefonen som er proppet med alle teknologier, inkludert GPS og super-3G, et fem megapikslers kamera og trykkskjerm.

Telefonen har en diger og skarp trykkskjerm som egner seg svært godt til nettsurfing, bildetitting og videotitting. Telefonen kjører Windows Mobile og har et menysytem som er svært enkelt i bruk. Det hele er pakket inn i en forholdsvis liten og nett design.

Les test av HTC Touch HD »
Finn beste pris uten abonnement »
Finn beste pris med abonnement »

Samsung I900 Omnia

Det er ikke bare HTC som lager avanserte trykkskjermmobiler. Samsung Omnia er en verdig kandidat, til tross for en vesentlig mindre skarp skjerm. Til gjengjeld får du en telefon som er rask i responsen og som er svært enkel å bruke.

Under panseret finner du Windows Mobile, GPS, Wi-fi, super-3G og ellers alle funksjoner du forventer å finne på en skikkelig proff telefon. Omnia er nesten den perfekte multimediatelefonen, siden den har skikkelig mye innebygget minne, men den mangler utgang for vanlige hodesett.

Les test av Samsung Omnia »
Finn beste pris uten abonnement »
Finn beste pris med abonnement »

Musikkelskeren

Samsung I8510 Innov8

Musikk er egentlig bare en av funksjonene som står i fokus på Samsungs nye flaggskip Innov8. Den har utgang for vanlige hodesett og hele 16 GB innebygget minne. Dette kan utvides med store minnekort, så potensialet for mye musikk er absolutt stort.

Som underholdningstelefon duger Innov8 altså svært bra, og med spesifikasjoner som GPS og Wi-fi på listen er det ikke mange grunner til å ligge unna denne telefonen. Det må i så fall være prisen: fra 6100 kroner.

Les mer om Samsung Innov8 »
Finn beste pris uten abonnement »

Finn beste pris med abonnement »

Sony Ericsson W595

Om du har et litt mer realistisk budsjett og vil kjøpe en god musikktelefon med bra lyd bør du ta en titt på Sony Ericsson W595. Denne telefonen koster under 2000 kroner, er full av sjarm og har stor underholdningsverdi.

Telefonen har også innebygget skritteller, kamera, den er lommevennlig og ser bra ut. Det eneste vi egentlig har å utsette på den er at tastene ikke er de beste vi har prøvd, og at den mangler utgang for vanlige hodesett, så her må du bruke en overgang.

Les test av Sony Ericsson W595 »
Finn beste pris uten abonnement »
Finn beste pris med abonnement »

 

Den aktive

Samsung F110 Micoach

Skal du kjøpe en telefon til en som trener kondis aktivt eller en som har lyst til å begynne med dette, er det ingen vei utenom Samsung F110 Micoach. Dette er en telefon Samsung har laget i samarbeid med Adidas, og som leveres med skritteller og pulsbelte.

Telefonen kobles opp mot et treningsprogram på PC-en din, hvor du kan lage et program tilpasset akkurat deg. Når du trener vil telefonen underveis fortelle deg om du må øke eller senke intensiteten, hvor lenge du har igjen og annet. Det er rett og slett en personlig trener i en mobil.

Les mer om Samsung F110 Micoach »
Finn beste pris uten abonnement »
Finn beste pris med abonnement »

Sonim XP3

I februar testet vi Sonim XP1, en telefon som i følge produsenten er verdens mest hardføre. Vi kjørte over den med bil, slapp den fra store høyder og dusjet den, og ble svært imponerte over hva den tålte.

Nå er oppfølgeren Sonim XP3 på vei, og i følge produsenten skal den ikke tåle like mye – Den skal tåle enda mer. Vi har i skrivende stund telefonen innen til test, og det ser absolutt ut til at påstanden stemmer. XP3 skal blant annet tåle å bli senket i vann i 30 minutter, fall fra 2 meter, og er beskyttet mot støv og drit.

Les test av forgjengeren Sonim XP1 »
Les mer om den nye Sonim XP3 »
Finn beste pris uten abonnement »
Finn beste pris med abonnement »

Den motebevisste

Apple Iphone

Iphone har blitt noe av et ikon i mobilverdenen. Dette er telefonen du skal ha dersom du vil at alle skal se at du er opptatt av moter og trender. At den også er god på musikk, video og nettsurfing er selvsagt ingen ulempe.

Siden Apple lanserte den første Iphone i fjor har telefonen også fått fornuftige spesifikasjoner. Den nyeste versjonen har nemlig både super-3G og GPS, slik vi forventer av en toppmodell i dag. Dessverre er Iphone låst til Netcom, slik at du i praksis må bli Netcom-kunde for å få tak i en Iphone.

Les test av Apple Iphone 3G »

HTC Touch Diamond

HTC Touch Diamond er i likhet med Iphone utstyrt med en stor trykkskjerm. Fremsiden av telefonen er fri for prangende detaljer, og telefonen har ikke vanlig tastatur.

Telefonen har et par ess i ermet, som en av de definitivt skarpeste skjermene på markedet, et operativsystem som ikke er låst, og en svært lekker design. Vi syns ikke den er verdens mest praktiske telefon, og batteriet går fort tomt for strøm. Men om du skal ha en telefon som virkelig har alt og ser svært bra ut er det ingen vei utenom HTC Touch Diamond.

Les test av HTC Touch Diamond »
Finn beste pris uten abonnement »
Finn beste pris med abonnement »

Til bestefar

Doro Handleeasy

Mange eldre er ikke spesielt opptatt av ting som GPS, smarttelefoner, e-post og annet som har funnet veien inn i dagens mobiler. I stedet er det brukervennlighet og lettlesthet som står i fokus hos mange.

Doro lager to telefoner som ivaretar disse behovene. Doro 328 er en stor telefon med store, lettleste taster og en skjerm med god kontrast. Den gjør stort sett ikke annet enn å ringe, men er det telefonkontakt som er behovet er dette et svært godt valg.

Alternativt kan du se på Doro 330, som er hakket opp i spesifikasjoner. Denne telefonen har fargeskjerm, innebygget lommelykt og FM-radio. I tillegg er tastene store og gode og telefonen er enkel å bruke. Telefonene koster opp mot 1000 kroner uten abonnement.

Les test av Doro Handleeasy 328 og 330 »

Til forretningsmannen

HTC Touch Pro

Skal du ha en profftelefon som er god på e-post og som samtidig er en real multimediamobil bør du ta en grundig titt på HTC Touch Pro. Denne telefonen har nemlig en skarp trykkskjerm i tillegg til et fullt tastatur du skyver frem.

E-post- og planleggerfunksjonene er helt på topp, og du kan uten problemer surfe på internett slik du er vant til på PC-en din. Musikkspilleren er god, og telefonen har dessuten en svært brukervennlig Youtube-avspiller.

Touch Pro er på ingen måte billig, men så er det ikke lett å finne en telefon som gir deg det beste fra to verdener uten å betale litt for det heller.

Les test av HTC Touch Pro »
Finn beste pris uten abonnement »

Finn beste pris med abonnement »

Til minstejenta

Nokia 5310 Xpressmusic

Det begynner å nærme seg ett år siden vi testet Nokia 5310 Xpressmusic. Men fortsatt syns vi dette er en av de mest interessante telefonene på markedet. Dette er en liten og nett musikktelefon som er brukervennlig og har de fleste funksjoner unge brukere ser etter.

På baksiden finner du et kamera som kan ta opp både bilder og video. Kvaliteten på bildene blir rett nok ikke veldig bra, men utover dette er 5310 en telefon som er god på det meste, ser kul ut og som har en hyggelig pris på 1500 kroner.

Les test av Nokia 5310 Xpressmusic »
Finn beste pris uten abonnement »
Finn beste pris med abonnement »

Til mobilfotografen

Sony Ericsson C905

Det er ikke mulig å erstatte selv et billig kompaktkamera med en mobiltelefon i dag. Men om du skal være best mulig forberedt på å ta bilder i alle situasjoner du ikke har med deg et eget kamera hjelper det å velge en av de beste kameratelefonene på markedet.

Sony Ericsson C905 er en av disse. Den har en latterlig høy oppløsning på 8 megapiksler, og tar faktisk svært gode bilder i gode lysforhold. Når det er dårligere lys for eksempel på kvelden eller innendørs sliter telefonen som alle andre kameratelefoner med kvaliteten.

Telefonen er ellers også en god mobiltelefon med fine underholdningsmuligheter og alt av forventet teknologi på en toppmodell.

Les test av Sony Ericsson C905 »
Finn beste pris uten abonnement »
Finn beste pris med abonnement »

Nokia N82

Det har gått et helt år siden vi testet Nokia N82. Men vi anbefaler den gjerne. Telefonen duger nemlig rent teknologimessig absolutt fortsatt, men er nå 1500 kroner billigere enn i fjor. Dermed er dette et aldri så lite røverkjøp om du skal ha en telefon som tar gode bilder.

I likhet med Sony Ericsson C905 er Nokia N82 på ingen måten noen erstatning for et digitalkamera, men med fem megapiksler, innebygget blits og godt videoopptak er dette et godt valg. Men pass deg for å handle den i butikker som ikke har satt ned prisen. Du burde ikke betale mer enn 3300 kroner for denne telefonen uten abonnement.

Les test av Nokia N82 »
Finn beste pris uten abonnement »
Finn beste pris med abonnement »

Dette bør du tenke på

Å kjøpe en mobil i julegave er ikke noen lett oppgave. Det er en del ting du bør tenke på:

Pris: Rundt juletider kan prisforskjellene være ekstra store. Sammenlign derfor prisene før du handler. Nettbutikker har som oftest klart laveste pris på de fleste modellene.

Med abonnement: Du bør ikke gi vekk en telefon med bindingstid. Gjør du dette følger det nemlig med mobilregninger som mottakeren må betale selv. Om ungdommen i huset ønsker seg ny og dyr mobil, kan du kjøpe en med abonnement og avtale at han eller hun selv må betale regningene.

Samarbeid: Å få mobil til jul blir stadig vanligere. Spør andre i familien om de har planer om å kjøpe mobil til mottakeren. Det er ikke mange som har behov for to telefoner.

Merke: Noen er svært opptatt av merket. Kjøper du telefon fra ny produsent, betyr det at man må lære seg et nytt menysystem og nye skrivemetoder. Ikke alle setter pris på slike endringer.

Kvittering: Ta godt vare på kvitteringen. Den er nødvendig å ha hvis noe skulle skje med telefonen. Handler du i en vanlig mobilbutikk kan du spørre om de kan forsegle esken for deg.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen