Hva presenteres på årets Mobile World Congress?
Hva presenteres på årets Mobile World Congress?

Her er Mobile World Congress-lanseringene

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Mobile World Congress, verdens største mobilmesse, er rett rundt hjørnet. I forkant av messen har ryktene sittet løst og vi har fått mange glimt av hva som trolig lanseres under messen. Vi har samlet de viktigste ryktene.

Windows Mobile-nyheter

At Windows Mobile 6.5 annonseres på Mobile World Congress er sikkert som banken. Denne versjonen av mobiloperativsystemet blir etter alle solemerker siste stopp på veien til Windows Mobile 7. Nøyaktig hva som er nytt i versjon 6.5 er noe uklart, men det vil komme et nytt brukergrensesnitt.

Microsoft kommer også etter all sannsynlighet til å lansere en egen programvarebutikk for Windows Mobile-telefoner. Denne er foreløpig bare kjent under navnet Skymarket, og vil bli en konkurrent til Apples App Store til Iphone.

Les mer om Microsoft-ryktene »

Nokia med programvarebutikk

At produsentene vil ha egne programvarebutikker er kanskje ikke så rart. Apples App Store har nemlig vært en gigantsuksess, både for Apple og for programvareutviklerne. Nokia kommer derfor til å hive seg på bølgen og lansere sin egen butikk mandag 16. februar.

Nøyaktig hva den skal hete er ikke kjent, men butikken vil gjøre det mulig å handle programmer rett fra telefonen. Nokia og programvareutviklerne vil dele på inntektene fra programmene, slik at det skal bli en attraktiv løsning for Symbian-utviklere.

Les mer om Nokias programvarebutikk »

Det er for øvrig sannsynlig at Nokia lanserer nye telefoner i forretningsmobilserien E-series. Bilder av modellen E75 har allerede lekket ut. At finnene har nye trykkskjermmobiler på vei er også rimelig trygt å anta.

Acer lanserer telefoner

Klikk for større bilde (foto: boygeniusreport.com)
Klikk for større bilde (foto: boygeniusreport.com)

PC-produsenten Acer annonserte i fjor at de hadde kjøpt opp mobilprodusenten E-ten. Foreløpig har vi ikke sett fruktene av oppkjøpet, annet enn at modellen Acer DX900 har lekket ut. Denne er lite annet enn en E-ten-mobil med Acer-logo.

På Mobile World Congress venter vi å se de virkelige resultatene av Acers handel. E-ten har lenge laget spennende smarttelefoner med Windows Mobile. Om Acer har planer om å få en god posisjon i mobilmarkedet er de nødt til å presentere telefoner som vekker oppsikt.

Foreløpig har det dukket opp et bilde av en telefon med et tastatur som kan plasseres under telefonen både stående og liggende. Hva som lanseres får vi først se 16. februar.

HTC med nye smarttelefoner

Baksiden har et 3,2 megapikslers kamera. (Klikk for større bilde)
Baksiden har et 3,2 megapikslers kamera. (Klikk for større bilde)

For en måned siden dukket det opp bilder av en haug med kommende HTC-mobiler. HTC er ikke akkurat kjent for å holde kommende modeller veldig hemmelig, så det er all grunn til å anta at en del av disse telefonene dukker opp i Barcelona.

Et tegn på at lekkasjen er høyst reell er at en av telefonene i ettertid har dukket opp på nye bilder. Det er snakk om oppfølgeren til Android-telefonen T-mobile G1, som trolig skal hete G2. Ryktene sier også at HTC kommer til å lansere en Android-telefon for resten av mobilmarkedet. Dermed får vi trolig se den første HTC-telefonen med Android som skal selges her til lands på messen.

LG med nytt menysystem

Det er forsåvidt ikke noe rykte at LG har et nytt menysystem på vei. Det har de selv annonsert denne uken. Men nøyaktig hvilke mobiler som skal benytte menysystemet, som har fått navnet S-class, er ikke kjent, utenom LG KM900 Arena.

Svenske DN har fått sett nærmere på telefonen, som ryktene sier har flertrykkskjerm slik som Iphone, i tillegg til et kamera med fem megapikslers oppløsning og videoopptak i DVD-kvalitet. Det er bekreftet at telefonen har GPS og super-3G innebygget.

Les mer om KM900 »

Samsungs første S60-telefon med trykkskjerm

Modellen I8910 Acme dukket opp i forrige uke. Denne ser ut til å bli en oppfølger til Samsung I900 Omnia. Telefonen har en stor trykkskjerm og mangler vanlig tastatur.

Hvilket operativsystem telefonen kjører er ikke sikkert, men flere nettsteder har nevnt Symbian S60, slik som Nokia 5800. At telefonen kun har tre taster på fremsiden er et ganske tydelig hint om akkurat S60.

Les mer om I8910 »

Samsung er en produsent som er glad i megapiksler. Ryktene sier at den første telefonen med 12 megapiksler presenteres på Mobile World Congress, og at det er nettopp Samsung som står bak.

Les mer om Samsungs pikselmonster »

Hva gjør Sony Ericsson?

Dette er angivelig Sony Ericsson Hikaru.
Dette er angivelig Sony Ericsson Hikaru.

Noen veldig håndfaste rykter om hva Sony Ericsson gjør i Barcelona har ikke lekket ut. Denne uken lanserte produsenten to nye telefoner, C901 og C903 – modeller som neppe hadde klart å skape altfor mye blest på messen.

At Sony Ericsson lanserer telefonene før messen kan vise seg å være et taktisk valg for å sørge for at disse telefonene ikke kommer i skyggen av større nyheter fra produsenten. Sony Ericsson har sin lansering søndag 15. februar, og Amobil får se nærmere på de nye modellene mandag.

I fjor overrasket Sony Ericsson alle med lanseringen av sin første Windows Mobile-telefon, Xperia X1i. Det kan godt være at vi får se oppfølgeren i år.

Det har i tillegg dukket opp bilder av en modell som har fått kodenavn "Hikaru". Denne telefonen har angivelig et åtte megapikslers kamera, 2,6 tommers skjerm, Wi-fi, GPS og utgang for 3,5 mm minijack. Telefonen skal være en del av Walkman-serien.

Les mer om "Hikaru" på SEMC Blog »

Flere rykter

Det lanseres langt flere spennende nykommere enn de vi har nevnt i denne artikkelen. Blant annet snakkes det om en "revolusjonerende" modell fra I-mate, og HTC sies å ha en telefon i ermet som skal ta knekken på både Apple Iphone og Palm Pre.

Du kan se flere rykter i vårt artikkelarkiv »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen