Her er miljømobilene

Her er miljømobilene

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Sony Ericsson hadde allerede lovet at det skulle komme noen miljømodeller denne uken. Det ble de to Greenheart-modellene C901 og Naite.

De to nye pionermodellene skal sørge for 15 prosent mindre CO2-fotavtrykk og er starten på Sony Ericssons satsning på grønn innovasjon. Sony Ericsson håper at alle deres mobiler med tiden vil bli grønn, og de håper sånn å sette en standard for hele mobilbransjen.

De har siden 2007 jobbet med et grønt prosjekt som blant annet gjør at folk kan sende inn sine gamle mobiler til resirkulering.

Her kan du lese mer om Sony Ericssons grønne satsning
.

Grønn kameramobil
Flaggskip-produktet nå er kameramobilen C901 Greenheart som kommer med fem megapikslers kamera med video, blits og smiledetektor. Den har en 2,2 tommers skjerm, musikkspiller, radio og 3D-spill.

På den miljøvennlige fronten finner vi blant annet applikasjonen Walkmate, som virkelig skal oppmuntre brukeren til å bli mer miljøvennlig. Når du er ute og går sammenligner den hvert skritt du tar med tilsvarende reise i bil og CO2-utslippene det ville ha gitt.

Telefonen kommer ellers med elektronisk manual for å spare papir og mindre emballasje. Den er laget av minst 50 prosent gjenbrukt plast og vannbaserte farger. Laderen skal også sørge for mindre strømforbruk.

Du får også med det miljøvennlige stereo-hodesettet MH300, og telefonen skal gjøres tilgjengelig i utvalgte markeder allerede denne måneden.

Neste kvartal

Den andre miljømodellen Naite kommer ikke på markedet før i tredje kvartal, og kommer med litt andre spesifikasjoner. Her får du en Karbon Fotavtrykk-kalkulator som skal fortelle deg hvor mye CO2 du sparer ved å gi i stedet for å kjøre, samt en Ecomate-apllikasjon som skal hjelpe deg å ta grønnere valg i hverdagen.

Naite har ellers et 2 megapikslers kamera med funksjon for både foto- og videoblogging, musikkspiller, bluetooth, 3D-spill og radio.

I likhet med C901 Greenhart er den også laget av gjenbrukt plast og kommer med e-manual og lader med mindre strømforbruk.Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen