Her er mars-mobilene

Mens både januar og februar har vært forholdsvis stille på mobilfronten, begynner det nå å ta seg opp igjen. Telefonene som ble lansert under årets Mobile World Congress, begynner sakte men sikkert å sive ut i butikkene. Dnne måneden kan du velge mellom disse 13 nye modellene:

HTC

Legend

Med Legend har HTC latt seg inspirere av designen til selskapets egen Hero. Den utpregede "leppa" er imidlertid noe mindre hos Legend. Den nye telefonen har i tillegg deksler i aluminium.

Legend kjører Googles operativsystem Android, og er følgelig utstyrt med kjapp tilgang til mange av Googles tjenester.

Telefonen har en 3,2 tommer stor skjerm, et fem megapikslers kamera, samt super-3G. Wi-fi er også på plass, dersom surfetrangen skulle bli ekstra stor.

Legend koster fra 3700 kroner og oppover.

Desire

I likhet med Legend kjører også Desire Android. En ulikhet mellom de to telefonene er at Desire har større skjerm, nemlig 3,7 tommer.

Også her finner du alle muligheter du trenger for å kunne surfe på nett: Super-3G og nedover, pluss Wi-fi.

Kameraet kan ta bilder i fem megapikslers oppløsning, og GPS er også på plass.

Desire koster fra 3900 kroner og oppover.

HD mini

Synes du HD2 er for stor, vil det kanskje glede deg at du nå kan kjøpe HD mini. Dette er nemlig en slags miniversjon av HD2, med mange av de samme spesifikasjonene.

Den mest merkbare forskjellen er nok at HD mini har en mindre skjerm. Mens HD2s skjerm er 4,3 tommer stor, har HD mini en på 3,2 tommer. Også denne telefonen har et kamera med fem megapikslers bildeopløsning, samt autofokus.

Som som storebror, kjører HD mini Windows Mobile, nærmere bestemt versjon 6.5. I tillegg får du HTCs egne menyer, Sense, på toppen. Dette gjør navigasjon med fingrene enklere.

Det er foreløpig ikke klart hva HD mini vil koste når den kommer i butikkene.

Smart

Smart er en spesiell telefon mest fordi den kjører plattformen Brew. Brew kan sammenliknes med Java, og lar brukeren kjøre for eksempel programmer for å sende SMS, ringe og forskjellige nytteprogrammer.

På en måte kan man si at Brew er en smarttelefon for de som kjøper telefon med tanke på økonomien.

Menyene til Brew bærer sterkt preg av at HTC står bak telefonen, og både ikoner og menyer likner en god del på selskapets egne Sense-menyer.

Smart stiller til start med en 2,8 tommer stor skjerm, et tre megapikslers kamera og super-3G. Telefonen har ikke Wi-fi.

For de som liker å bruke mobilen til musikklytting, frister Smart med utgang for 3,5 millimeters plugg.

Samsung

S5620 Monte

Monte er en trykkskjermtelefon med 3 tommer stor skjerm. Et tre megapikslers kamera er også på plass, med geomerking og smilgjenkjenning.

Dermed sier det seg selv at Monte også har GPS, nærmere bestemt A-GPS. For surfing på nett kan du velge mellom både Wi-fi, og super-3G.

For musikkelskeren har Monte utgang for 3,5 millimeters lydplugg, noe som tillater at du kobler til ditt eget hodesett om du vil.

Monte koster fra 1900 kroner og oppover.

E1150

E1150 er en særdeles enkel mobiltelefon, som passer best for deg som ikke ønsker noe annet enn å ringe eller sende SMS.

Telefonen har nemlig verken kamera, høy netthastighet, Bluetooth eller radio. Dermed gjenstår det ikke mange funksjonene hos den blanke klapptelefonen.

Den skal imidlertid ha en taletid på 8,5 timer, noe som er langt mer enn de fleste andre telefoner klarer i dag.

Det er foreløpig ikke registrert noen priser på E1150.

Nokia

2220 Slide

2220 Slide er en billigtelefon i skyveformat. Den har en 1,8 tommers lavoppløst skjerm, og et 0,3 megapikslers kamera.

Den raskeste surfehastigheten du får, er GPRS, altså den tregeste teknologien som er tilgjengelig i norske mobilnett.

På underholdningsfronten har 2220 Slide radio og utgang for 3,5 millimeters lydplugg.

Telefonen koster fra 480 kroner og oppover.

7230

Nokia har flere billigmodeller å by på denne måneden. 7230 er en skyvemodell med 3G som raskeste surfehastighet, og et 3,2 megapikslers kamera på ryggen.

Skjermen er 2,4 tommer stor, altså noe større enn de fleste andre telefonskjermer i denne prisklassen.

Ellers har telefonen FM-radio og utgang for 3,5 millimeters lydplugg. Mulighet for å bruke minnekort har du også.

7230 koster fra 1000 kroner og oppover.

6700 Slide

Dette er broren til 6700 Classic. Men selv om telefonene deler modellnummer, er det en del forskjeller mellom de. 6700 Slide er en skyvetelefon, og i tillegg billigere enn Classic-modellen.

6700 Slide har fokus på foto og sosiale nettsamfunn. Derfor har telefonen et fem megapikslers kamera med Carl Zeiss-optikk, noe som i teorien skal gi deg gode mobilbilder.

6700 Slide har en 2,2 tommer stor skjerm og 3G som raskeste surfeteknologi. Internminnet er på 45 MB, og et minnekort på 2 GB følger med i esken.

6700 Slide koster fra 1300 kroner.

X6 16 GB

X6 16 GB er en av Nokias mobiltelefoner med fokus på musikk, og for øvrig også "lillebroren" til selskapets X6 32 GB. Den nye telefonen er en smarttelefon, og har alt du måtte ønske av trådløse tilkoblingsmuligheter: Wi-fi, super-3G og 3G.

Internminnet er på 16 GB og kan ikke utvides med minnekort. Lydutgang for 3,5 millimeters plugg er på plass, slik at du kan nyte musikk med eget hodesett.

På baksiden av telefonen sitter et 5 megapikslers kamera med dobbelt LED-lys. Dette skal hjelpe deg å ta bedre bilder i mørke omgivelser.

X6 16 GB koster fra 3000 kroner og oppover.

Sony Ericsson

X10

X10 var den første Android-telefonen Sony Ericsson lanserte. Mobilen har en 4 tommer stor trykkskjerm, og både super-3G, 3G og Wi-fi for de som vil kaste seg på surfebølgen.

Et 8 megapikslers kamera sitter på baksiden av X1. Dette har i tillegg autofokus.

GPS er også på plass, slik at du finner fram både i storbyen og på landet.

Internminnet er på 1 GB, pluss at du kan utvide med minnekort om ønskelig.

X10 koster fra 4800 kr og oppover.

Elm

Elm er en av Sony Ericssons nyeste miljømobiler, og er en del av selskapets miljøserie Greenheart. Dette innebærer blant annet at deler av telefonen er laget av gjenvunnet plast, og har en enkel innpakning. I tillegg skal ikke telefonen inneholde noen farlige kjemikalier.

Elm har en 2,2 tommer stor skjerm, og et fem megapikslers kamera med autofokus. Kameraet har også smilregistrering og ansiktsgjenkjenning.

For surfing kan du velge mellom både super-3G, 3G og Edge. Telefonen har ikke Wi-fi.

Elm koster fra 1670 kroner og oppover.

Vivaz

Vivaz er en smarttelefon som kjører operativsystemet S60. Telefonen er en del av designkonsept "Human Curvature", hvor telefonen angivelig forsøker å gjengi menneskelige former.

Skjermen til Vivaz er 3,2 tommer stor, og kameraet på baksiden lar deg ta bilder i åtte megapikslers oppløsning og med autofokus.

Surfing på nett burde ikke være noe problem med Vivaz. Her har du både super-3G og 3G. Er du innenfor trådløse soner, kan du surfe gratis via Wi-fi.

Vil du lytte til musikk, har Vivaz også muligheter for dette. Blant annet har telefonen utgang for 3,5 millimeters lydplugg.

Vivaz koster fra 3550 kroner og oppover.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen