Her er Lenovos nye bærbare

En fornøyd Linda Fjøre, Brand Manager for Lenovo viser frem Thinkpad X61
En fornøyd Linda Fjære, Brand Manager for Lenovo, viser frem Thinkpad X61

Intel Santa Rosa

Santa Rosa er kodenavnet på den nye generasjonen Centrino - Intels plattform for bærbare maskiner.

Les mer i vår sak.

En oversikt over våre saker om de siste dagers bærbar-lanseringer finner du her.

Lenovo lanserte flere nye modeller i sin Thinkpad-serie i går, og i dag ble de vist frem for pressen. For det første: Designet vil ikke endre seg - til noens forargelse og andres glede.

Det har faktisk vist seg at IT-ansvarlige har sansen for dette designet, det gjør at misunnelsen mellom brukerne rundt om på bedriftene ikke blir så stor. Alle modellene ser jo like ut som de alltid har gjort.

I tillegg fikk vi opplyst at det er det italienske designselskapet Alessi som står bak designet, og det sier jo ikke så rent lite.


Thinkpad T61
Thinkpad T61

Thinkpad T61

T-serien er den kompromissløse bærbare for bedriftsmarkedet. Her spares det ikke på noe, med dertil stive priser. T-serien kommer til å komme med tre forskjellige skjermer, en 14,1-tommers bredskjerm, en 14,1-tommers 4:3-skjerm og en 15,4-tommers bredskjerm. Vi får altså ikke se noen vanlige 15-tommers skjermer på T61. Grunnen til dette skal være at det begynner å bli lite paneler av den typen på markedet.

Vekten starter på 2,1 kg, alt etter hva man setter opp maskinen med. Blant nyhetene denne gangen er en ny "rollcage", der man blant annet har fått en beskyttelsesplate også bak skjermen. Et nytt kjølesystem skal også være på plass, slik at støynivået kan reduseres med 3 dB. Lenovo har også gjort det mulig å velge en maksoppløsning på 1920x1200 piksler på enkelte av modellene.

SSD-lagring vil vi derimot ikke få se på Lenovos modeller med det første.


Thinkpad T61 i noe avkledd tilstand
Thinkpad T61 i noe avkledd tilstand

Hvis man trenger kraftigere 3D-grafikk - det vil et dedikert skjermkort, har nå Lenovo også gått over til Nvidia, som en rekke andre produsenter på markedet. Hvorvidt dette henger sammen med AMDs oppkjøp av ATI og Lenovos nære samarbeid med Intel vites ikke - Lenovo ville i allfall ikke svare på spørsmålet.


Thinkpad R61
Thinkpad R61

Thinkpad R61

R-serien er for de noe mer budsjettbeviste. Fra Lenovos side ble det opplyst at blant annet flere offentlige etater og skoler har fått øynene opp for R-serien. I forhold til T-serien mangler blant annet magnesiumrammen samt mulighetene for 3G og ATM. Prisnivået på R-serien skal ligge omtrent 10 prosent under T-serien så lenge de øvrige spesifikasjonene er tilsvarende. Vekten starter her på 2,35 kg.

Fra R-serien skal man merke seg modellen med 14,1-tommers skjerm i bredformat. Denne har samme beskyttelsen i skjermen som man finner i T-serien. Dette blir den mest solide modellen i R-serien, men også den dyreste.

Thinkpad X61

X-serien fra Lenovo er som T-serien en modell for de som er mye på farten og vil ha en ultraportabel. Den oppdaterte X-serien kommer ikke før 31. mai, så inntil den tid får vi vente i spenning. Det blir ingen store forskjeller fra dagens modeller når det gjelder størrelse, skjerm, batterilevetid eller pris. Heller ikke får vi se DVI-muligheter på X61, grunnet en vurdering av behov opp mot kostnad.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen