Her er juni-modellene

Det går ikke en måned uten at nye mobiltelefoner dukker opp i norske butikkvinduer. Juni er intet unntak, og i løpet av årets første sommermåned vil det komme en varm bris med spennende nyheter.

Sony Ericsson, Samsung, Nokia, LG og BenQ vil alle sette i gang salget av nye modeller her i landet de neste fire ukene.

BenQ-Siemens
BenQ slipper denne måneden fem nye telefoner. Modellene S88, E61, CF61, EL71 og C81 skal i følge produsenten være å finne hos din lokale mobilbutikk før juli måned setter inn.

S88
S88, som allerede har funnet veien til noen butikker, er BenQ-Siemens sin første Walkman-konkurrent. Telefonen har innebygget mp3-spiller, og et kamera som skal kunne konkurrere med Sony Ericssons telefoner.

Dette er gode nyheter for fotoentusiasten. Med to megapiksler og autofokus i tillegg til musikk, kan S88 fort vise seg å bli en slager hos mobilister som er opptatt av kamera.

S88 er ellers den første mobiltelefonen her i landet som er utstyrt med en OLED-skjerm som hovedskjerm. Dette gjør at telefonen bruker mindre strøm, siden OLED-teknologi ikke krever baklys i skjermen.

Skjermen har en oppløsning på 176 x 220 piksler og en fargedybde på 262 000 farger.

Telefonen har også blåtann, minnekortstøtte og USB-overføring. Ellers finner du trippelbåndstøtte, men verken EDGE eller 3G.

S88 skal i følge BenQ gi deg 7,5 timers taletid eller opp mot åtte dagers hviletid på et fulladet batteri.

Du kan lese mer om S88 i artikkelen "Ny proff fra BenQ", og se alle spesifikasjonene i prisguiden.

E61
E61 er også en musikktelefon, men har ikke like godt kamera som S88. Telefonen har oppsiktsvekkende nok bare 0,3 megapikslers oppløsning på kameraet, så E61 er dermed ikke det rette valget for fotografen.

Det er derimot musikk som står i hovedfokus. Dette understrekes med de spesielle snarveistastene til mp3-spilleren. Disse er nemlig plassert på toppen av telefonen, og tanken er at du ikke skal trenge å ta telefonen ut av lommen for å skifte sang.

Ellers er E61 utstyrt med støtte for miniSD-minnekort. Du får også med blåtannstøtte på kjøpet. E61 har heller ikke EDGE eller 3G, men i likhet med S88 får du trippelbåndsstøtte.

Mer om E61 kan du lese i artikkelen "Nye telefoner bra BenQ?", og alle spesifikasjonene finner du i prisguiden.

CF61
Om du er mer opptatt av utseende enn tekniske spesifikasjoner, er CF61 muligens noe for deg. Nøkkelordene er design og lav pris. Det betyr at du får et kamera på 1,3 megapiksler, en noe lavoppløst skjerm med 128 x 160 piksler, blåtann og trippelbåndsstøtte.

Da vi var på lanseringen av blant annet CF61 på årets CeBit-messe, ble vi imidlertid overrasket over å finne ut at telefonen også byr på mp3-spiller og minnekortstøtte. Dermed kan du bytte ut mp3-spilleren din med denne lille designtelefonen fra BenQ.

Den eksakte prisen på CF61 er foreløpig ikke kjent. Du kan lese mer om telefonen i artikkelen "BenQs nye trio".

EL71
For å tilfredsstille mobilister som er ute etter en noe mer eksklusiv telefon, har BenQ laget EL71. Telefonen følger i fotsporene til EF81, og har en kropp laget av metall, nærmere bestemt børstet aluminium og magnesium.

Selv om telefonen ikke har 3G, slik som EF81, kan EL71 fortsatt by på høye datahastigheter med EDGE. Dette betyr i praksis at du har en rimelig rask internettforbindelse enten du skal surfe på WAP-sider eller vanlige nettsider ved hjelp av en bærbar datamaskin.

EL71 har også en høyoppløst skjerm, med 240 x 320 piksler. Kameraet som sitter på telefonens bakside har en oppløsning på 1,3 megapiksler.

Om du har behov for blåtannstøtte, har telefonen også dette innebygget. Om du vil høre på musikk, tilbyr EL71 minnekortplass for microSD-kort.

Du kan lese mer om telefonen i vår artikkel "Metallmusikk fra BenQ". Beste pris og alle spesifikasjoner finner du i prisguiden.

C81
Den siste telefonen i den lange rekken av junitelefoner fra BenQ, er C81. C81 er en reprise av musikktelefonen Siemens S75, som vi testet tidligere i år.

Rent bortsett fra utseendet, som er mer avrundet i kantene, er det ingenting som skiller C81 fra S75. Det betyr en relativt lavoppløst skjerm på 132 x 176 piksler og et ikke alt for bra kamera på 1,3 megapiksler.

Da vi testet S75 var det imidlertid mye vi likte, som for eksempel mp3-spilleren. Denne gir god lyd og er enkel i bruk. Dessuten har du mulighet til å bruke stereohodesett med blåtann, siden S75 og dermed også C81 har støtte for A2DP.

Foruten blåtann og trippelbånd, bil C81 i likhet med S75 ha EDGE, slik at du får en rask internettilkobling.

Om du vil utvide musikksamligen din, har C81 støtte for minnekort i RS-MMC-størrelse.

Mer om C81 kan du lese i vår artikkel "BenQs nye trio".

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen