Her er Iphone 3.0

Her er Iphone 3.0

Annonsør­innhold
Les hele saken »
I kveld norsk tid presenterte Apple det som vil være de vesentlige forbedringene når selskapet i juni vil slippe sin nye store programvareoppgradering til Iphone. Da kommer 3.0-programvaren og mange av de punktene som Apple har fått kritikk for er nå adressert.

Det viser seg også at mange av punktene som det gikk rykter om på forhånd stemte.

Endelig MMS og stereolyd
Norske brukere vil blant annet kunne glede seg over at Iphone endelig får støtte for MMS. Dette har vært et irritasjonsmoment for mange, og Telia/Netcom har jobbet med å få på plass en egen løsning for dette. Nå kan vi sikkert bare glemme dette, siden det er lite poeng i å komme med en egen løsning når det blir innebygd i systemet fra juni av.

Et annet problem med Iphone til nå har vært mangelen av trådløs stereolyd (såkalt A2DP Bluetoooth). Flere har ristet på hodet at en mobil der musikkfokuset er så stort ikke har hatt støtte for dette. Nå kommer det.

Når det gjelder disse to vil dette kun fungere på Iphone 3G, og ikke den første Iphone-versjonen som dukket opp.Klipp-og-lim
Mange vil også kunne glede seg over at Apple har implementert en mulighet til å klippe og lime tekst og bilder innad i og mellom forskjellige applikasjoner. Dette vil for eksempel gjøre det enkelt å ta tekst fra en webside og legge denne over i en e-post.

Apple kommer også med en altomfattende søkefunksjon i den nye programvaren. Med Spotlight skal det bli enkelt å søke gjennom e-post, dokumenter og annen tekst.

Til glede for alle som klager over tastaturet på telefonen skal det nå også bli mulig å skrive e-post i såkalt landskapsmodus. Dette vil gi litt større plass til tastene og sannsynligvis litt færre feil.

Dette er de viktigste av de mange forbedringene, som det er mulig å lese mer om hos Apple, både på 3.0-sidene og i pressemeldingen. Hos Engadget finner du også en stor gjennomgang av hele presentasjonen til Apple.

Skal ha mer penger
Selskapet har også endret litt på måten applikasjoner selges fremover. Det vil mulig å kreve mer penger fremover ved å legge opp til abonnementsløsninger innad i applikasjonene. For eksempel kan du kjøpe et spill med de ti første brettene, mens du må betale ekstra senere for å få flere brett.

Nå vil det også bli mulig å koble sammen telefoner i nærheten av hverandre som kjører samme applikasjoner. Dette vil blant annet  gjøre det mulig å spille spill mot venner og bekjente.

Alt i alt virker det som om de aller fleste synes dette var et stort fremskritt, selv om det er et paradoks at folk blir såre fornøyde med at det nå endelig kommer funksjoner som har vært standard i de aller fleste telefoner hittil. Når det er sagt skal det også sies at Apple har bidratt med masse som andre telefoner ikke har vært i nærheten av.

Slik sett er vel det største problemet med den nye programvareoppdateringen at brukerne må vente helt til juni før de får tilgang til den.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen