Her er Iphone-testene

Denne uken vil den mye omtalte mobiltelefonen Iphone fra Apple dukke opp i amerikanske butikker. I den forbindelse har også testene fra amerikanske eksperter begynt og legges ut på nettet.

Anerkjente amerikanske magasiner og journalister har nemlig benyttet mobilen i lang tid og kan endelig gi oss svaret på det vi har lurt på. Klarer Iphone å leve opp til forventningene?

Først det negative
Testerne har selvsagt klart å finne flere punkter der telefonen ikke når helt opp, som at talekvaliteten ikke er mer enn gjennomsnittlig, mens mangel på både talegjenkjenning og søk i kontaktlister gjør det vanskeligere enn nødvendig å sette opp en samtale.

Videre mangler Iphone visstnok både MMS, instant messaging og muligheten til å ta opp videosnutter. Overraskende nok har også testerne opplevd problemer med Edge-forbindelsen som skal gi rask dataoverføring.

Så det positive

Selv om dette sikkert er ankepunkter for mange er testerne generelt sett meget fornøyd med den nye mobilen. Flere av testerne hevder faktisk at telefonen lever opp til alt forhåndshypet.

Nettleseren skal være suveren. Det samme sies om e-postklienten. Begge disse hjelpes selvsagt av en god WiFi-modul. Batterilevetiden skal også være nesten like imponerende som Apple har hevdet, og bedre enn de aller fleste avanserte mobiler på markedet.

Ipod-funksjonene fungerer også som de skal, men testerne er skuffet over mangelen på støtte for trådløs stereolyd og at MP3-filer ikke kan brukes som ringelyd. Kameraet på sin side skal ta glimrende bilder, selv i dårlig lys. Designet er som forventet den store killeren og det skal ikke være mulig å ripe overflaten på samme måte som på Ipod nano.

Til å være en mobil uten tastatur får Iphone også godkjent på dette området. Tastaturet som kommer opp på den trykksensitive skjermen skal fungere bra etter en stund, men det hevdes også at det ikke er på samme nivå som tastaturet på vanlige mobiler.

Les testene

Alt i alt virker det som om omtalen av den nye mobilen til Apple er positiv, selv med noen ankepunkter. Nå er det bare å vente på at mobilen kommer til Europa og forhåpentligvis Norge.

Under kan du lese noen av testene og se videoomtaler:

Walt Mossberg fra Wall Street Journal


David Pogue fra New York Times


Edward C. Baig fra USA Today

Steven Levy fra Newsweek

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen