Her er Huaweis Android-mobil

Spesifikasjonene på Huaweis første Androidmobil i Norge skremmer kanskje ikke konkurrentene. Men det burde prisen gjøre. Under 2000 kroner for en mobiltelefon med disse egenskapene er rett og slett imponerende.

Heroisk
Huaweis U8230 kan best sammenliknes med HTC Hero, som er godt og vel halvannen gang dyrere. Begge har kapasitive skjermer av typen TFT med 64000 farger og 320 x 480 bildepunkter. Begge veier 135 gram, og de to mobiltelefonene har samme prosessor. Dessuten har de den samme løsningen med en styrekule under skjermen.

Men selv om disse mobiltelefonene har relativt lik innmat, så er det også noen forskjeller. Skjermen på U8230 (3,5 tommer) er større enn skjermen på HTC Hero (3,2 tommer). Huaweis modell kommer med 3,2 megapiksler kamera, mens HTC Hero har et kamera som tar bilder med 5 megapiksler. Huaweis modell kommer med Android 2.1, noe også Hero nå skal kunne oppgraderes til.

Det er også noen forskjeller i brukergrensesnittet på de to modellene. Begge har valgt å utvikle sine egne grafiske grensesnitt. HTCs grensesnitt heter Sense, og har gjort stor suksess. Huawei har valgt en løsning som ikke er helt ulik, og som de kaller Emotion Skin.

Høyde og bredde
Det spesielle med Huaweis variant er at du ikke bare har hjemmeskjermer side om side. De ligger også over og under hverandre. I utgangspunktet kan du navigere i ni hjemmesider som ligger i et rutemønster med 3x3 sider. Men du kan legge til så mange sider du vil.

I tillegg til dette kan du velge å ha fire ulike oppsett som du enkelt veksler mellom. Dette er gjort for at du skal kunne tilpasse mobilen til ulike bruksområder. Mest nærliggende er det å tenke seg at du har ett oppsett for jobb, der e-post og avtalebok er blant de mest sentrale applikasjonene, og et annet for fritid, da du kanskje heller vil ha fokus på sosiale nettverk og underholdning.

Her er vår U8230-ut-av-boksen-video (artikkelen fortsetter under filmvinduene):


Det nye menysystemet med flere sider i høyde og bredde kan du se nærmere på her:

Tastaturet på Huawei skiller seg også litt fra andre mobiltastaturer. Se bare her:

Gigantselskap
Selv om Huawei er en kinesisk produsent svært få nordmenn kjenner til, så er selskapet ingen novise i mobilmarkedet. Huawei stod bak de to Chess-mobilene, og de aller fleste modem for mobilt bredbånd kommer fra Huawei. Huawei er også store på infrastruktur, og leverer basestasjoner til operatører over hele verden.  Huawei står også sentralt i Telenors overgang til 4G-nett.

I august lanserer Huawei en konkurrent til Apples iPad, i form av en Android-modell med 7 tommer skjerm, og innen utgangen av året kommer ytterligere to eller tre mobiltelefoner med Android. Den ene av disse, U8500, er designet ved Huaweis avdeling i Sverige. Denne telefonen vil ha høyere spesifikasjoner enn U8230, og er blant annet utstyrt med en innbygget ruter så den kan fungere som trådløst modem for mobilt bredbånd.

I høst kommer også det som skal være flaggskipet i mobilserien, U8800. Alle spesifikasjonene er ikke presentert ennå, men modellen får en 3,8 tommer skjerm, 1 GHz prosessor og 5 megapiksler kamera.

Huawei har som mål å ta om lag en prosent av markedet i Norge. Det betyr at selskapet antakelig må selge rundt 20 000 mobiltelefoner i året.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen