Touch Pro er en ekte smarttelefon. (Bilde: HTC)

Her er HTC Touch Pro

HTC Touch Pro

Form: Trykkskjerm + fulltastatur
Størrelse:
10,2 x 5,1 x 1,8 cm
Vekt: 165 gram
Plattform: Windows Mobile 6.1 med Touch Flo 3D
Skjerm: 2,8 tommer, 640 x 480 bildepunkter
Prosessor:
Qualcomm, 528 MHZ
Kamera:
3,2 megapiksler, Autofokus, VGA-kamera til videosamtaler
Nettverk: GSM 900/1800/1900
Internetthastighet: Edge, 3G, super-3G (HSDPA 7,2 Mbit)
Trådløs teknologi: AGPS, Bluetooth 2.0, Trådløst nettverk
Uttak:
Mini-USB
Kortplass: Micro-SD
Internminne: 288 MB

For et par dager siden skrev vi om at T-Mobile hadde lansert en noe mystisk HTC-telefon, og at dette kunne være den kommende Touch Pro, eller "Raphael", som den har blitt kalt.

Nå er det bekreftet at dette stemmer, etter at HTC offisielt lanserte telefonen i går.

Fulltastatur og trykkskjerm

HTC Touch Pro er, som man muligens kan forstå av navnet, en ekte profftelefon, og har fått fulltastatur og en 2,8 tommers trykkskjerm. Skjermen har fått VGA-oppløsning, som betyr 640 x 480 bildepunkter, og burde dermed være krystallklar.

Telefonen kjører ikke helt overraskende den nyeste versjonen av Microsofts mobilplattform: Windows Mobiel 6.1. Operativsystemet er maskert med det samme grensesnittet som HTC Diamond, altså Touch Flo 3D.

Dette grensesnittet legger vekt på at alt skal kunne styres med tommelen, og vi ble imponert da vi fikk teste det første gang for en måned siden.

"Alt" av teknologi

Det er ikke mye du kommer til å savne av teknologi i Touch Pro. Telefonen har blant annet fått støtte for alle internettstandardene: Edge, 3G og super-3G, slik at du alltid er sikret den høyeste hastigheten der du befinner deg. I tillegg har telefonen WLAN, slik at du kan koble deg opp mot trådløse nettverk der dette er tilgjengelig.

I tillegg til bred internettstøtte har Touch Pro også fått innebygd GPS-mottaker av typen AGPS. Dette er ganske vanlig i mobiltelefoner med GPS, og innebærer at telefonen kan hente ned informasjon både fra mobilnettet og GPS-satelitter for å finne posisjoner raskere.

De færreste vil nok kalle Touch Pro for lommevennlig. Med en vekt på hele 165 gram er den blant de tyngste profftelefonene på markedet. Det er foreløpig noe usikkert når vi kan forvente å se Touch Pro i norske butikker, men HTC pleier å være ganske kjappe med å få modellene sine ut på markedet, så ventetiden er nok ikke altfor lang.

(Kilde: HTC)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen