Her er fremtidens Nokia-mobil

Mobilkonseptet Morph er nemlig utstyrt med ekstremt iøynefallende design. Kanskje best av alt er at mobilbrukerne kan endre designet selv ved bruk av nanoteknologi.

Morph er et samarbeidsprosjekt mellom Nokia Research Center og University of Cambridge. Mobilkonseptet ble presentert for verdenspressen da utstillingen Design and the Elastic Mind åpnet på søndag ved Museum of Modern Art i New York.

Dette er fremtiden
Morph skal demonstrere hvordan fremtidens mobile terminaler oppføre seg. Nokia håper nemlig at brukeren skal kunne endre mobilens form radikalt.- Nokia Research Center ser på måter vi kan omdefinere formen og funksjonen til mobile terminaler. Morph-konseptet viser hva som kan bli mulig, sier teknologisjef i Nokia, Bob Iannucci, i en pressemelding fra selskapet.

Kommer før 2015

Selskapet mener mobilkonseptet demonstrerer det ypperste av hva nanoteknologien kan tilby, nemlig fleksible materialer, gjennomsiktig elektronikk og selvrensende overflater.

- Vi håper denne kombinasjonen av kunst og forskning vil vise nanoteknologiens potensial til et bredt publikum. Forskningen vi driver med er fundamental for å finne en trygg og kontrollert måte vi kan utvikle og bruke nye materialer, sier sjefen for Cambridge-laboratoriet til Nokia Research Center, Tapani Ryhanen.Nokia regner med at det blir mulig å integrere en del av elementene i Morph-konseptet i mobiltelefoner i løpet av de neste syv årene. Prisen vil imidlertid være ganske stiv. De håper imidlertid at nanoteknologien vil føre til så lave produksjonskostnader at dette også vil komme i billigere modeller etter hvert.

De som befinner seg i New York kan ta konseptet litt nærmere i øyesyn ved å besøke Museum of Modern Art før 12. mai i år. Les mer om utstillingen på nettsidene til MoMA.

Les også:

- Skriv ut din nye mobil
- Se fremtidens mobiltelefoner
- Se den lekre SE-konseptmobilen

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen