Her er Fiat-mobilene

Det italienske nettmagasinet Italiaspeed kunne denne uken melde at bilprodusenten Fiat nå skal bli mobilprodusent. Fiat har de siste årene tatt steget fra å være en av italias mer kjente bilprodusenter til også å produsere andre merkevarer, som jakker, bukser, sko og skiutstyr. Nå er det mobiler som gjelder, og produsenten ønsker å bli en av de mest eksklusive mobilprodusentene av samtlige på det europeiske mobilmarkedet.

De nye Fiat-telefonene skal ha firmaets hvite logo satt over en blå dekselfarge, med ytterkanter i aluminium. Designet på de kommende telefonene er et bevisst valg, og skal gjenspeile bilprodusentens designlinjer oppgjennom de siste 40 årene. I tillegg skal montrene telefonene står i gjenspeile sylindrene som befinner seg i bilprodusentens motorer.

På innsiden av telefonene finner du det meste av teknologi. Det er ikke klart om noen av telefonene skal ha 3G, men det er istedet klart at WAP-leser, mp3-spiller og epostleser skal være standard tilbehør. Blåtann skal også være standard, samt at enkelte av modellene vil høyoppløste kamera med både stillbilde- og videofunksjon.

Bildivisjonen til Fiat har lenge gjort seg klar for mobilovergangen. Bilprodusentens fremtidige bilpark vil være utstyrt med integrert blåtann-løsning kalt Blue&Me, som ble vist frem i mars.


(Klikk for større bilde)

Videre regner den vordende mobilprodusenten å lage støt- og vannavstøtende telefoner for blant andre surfere, samt designtelefoner spesielt rettet mot spesifikke kleskjeder.

Fiat regner med å kunne slippe sin nye serie med telefoner i Italia en gang på sommeren, og vil deretter slippe de i andre europeiske land, da hovedsaklig i egne designforhandlere. Synd for Fiat kanskje at vi her til lands ikke forbinder merkenavnet med stort annet enn små, blå konebiler som såvidt slår Lada når det kommer til kvalitet og ytelse. Men om den nye mobilprodusenten skulle ta veien nordover er det ikke utenkelig at konebilstempelet vil forsvinne.

(Kilder: Italiaspeed)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen