Her er februarmobilene

Mens HTC og Sony Ericsson tar seg en pustepause i februar, klinker Nokia, LG og Samsung til med hver sin nye toppmodell. I tillegg kommer Samsung med to enklere modeller, og Nokia med én. Det betyr at vi i løpet av februar får se disse modellene i butikk:

LG Optimus 2X

 

LGs nye toppmodell heter Optimus 2X, og er den første modellen med tokjerneprosessor. Det betyr at den kan gjøre flere operasjoner samtidig enn andre mobiltelefoner, og den økte regnekapasiteten gjør det mulig å få saker og ting til å skje raskere. Men du vil ikke merke så mye til det som du kanskje tror. Om en operasjon som før tok et millisekund nå bare tar et halvt millisekund, vil ingen være i stand til å registrere. Men når oppgavene blir mer krevende, vil forskjellen bli tydeligere.

Da vi fikk låne et tidlig eksemplar av Optimus 2X lot vi oss imponere over hastigheten.
LG Optimus kommer med operativsystemet Android 2.2, men vil bli mulig å oppdatere til 2.3.Nokia E7


Nokia kommer med to modeller i februar. Den mest omtalte av disse er Nokia E7. Denne modellen minner om Nokia N8, men har et qwerty-tastatur som kan skyves frem fra siden av telefonen. E7 har samme kamera som Nokia C7, noe som betyr at du kan ta bilder med 8 megapiksler oppløsning og filme i HD (720p). Bildebrikken er med andre ord litt enklere enn den som sitter i Nokia N8.
 
Nokia E7 har AMOLED-skjerm med gorillaglass (en type ripesikkert glass).


Nokia C2-01Nokia C2-01 havner i motsatt ende av skalaen sammenliknet med E7. Vi snakker om en høyst ordinær mobiltelefon med Nokias “gamle” S40-grensesnitt. Her er hverken trykkfølsom skjerm, WLAN, GPS eller super-3G. I stedet får du en lett og slank mobiltelefon med 2 tommer skjerm og store taster som er lette å lese.

Selv om C2-01 ikke er blant de mest avanserte mobilene på markedet, så er den heller ikke helt ribbet for funksjoner. Den har et 3,15 megapiksler kamera, og støtter minnekort opp til 16 GB om du vil bruke den som MP3-spiller. FM-radio har den også.


Samsung Nexus S

Samsung slår til med tre mobiltelefoner i februar. Den heftigste av dem er Google-mobilen Nexus S, som med sitt nye operativsystem omtales som verdens raskeste Android-mobil. Nexus S minner litt om Samsungs egen Galaxy S, men er den første mobiltelefonen på markedet med Googels oppdaterte Android 2.3.

Nexus S kommer i to versjoner. Den ene av dem har AMOLED-skjerm, og er forbeholdt det amerikanske markedet. Dette er den modellen vi har fått prøvekjøre. Den europeiske varianten kommer med Super Clear LCD.

 


Samsung Galaxy Ace

Galaxy Ace er også en Android-mobil, men nå snakker vi om en atskillig enklere modell, med mindre skjerm og lavere skjermoppløsning enn toppmodellen. Ace har heller ikke like kraftig prosessor som Nexus S, og den har versjon 2.2 av Android. Skjermen er på 3,5 tommer, det samme som iPhone.

Ace har et 5 megapiksler kamera og støtter DLNA for overføring av film, musikk og bilder til kompatible enheter.
 


Samsung Galaxy Mini

Om det er Sony Ericsson suksess med X10 mini som har fått Samsung til å komme med en mini-android skal være usagt. Sammenliknet med Sony Ericssons modell er Samsung Mini snarere for en kjempe å regne. Skjermen måler 3,14 tommer, og vekten er på 105 gram.

Kameraet i Samsung Galaxy Mini tar bilder med 3,15 megapiksler oppløsning. Høyeste videooppløsning er 320x240 punkter. Operativsystemet er Android 2.2, og prosessoren jobber på 600 MHz. I telefonen sitter en lydforbedringskrets (DNSe) som skal gi bedre lyd ved avspilling av musikk.
Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen