Her er Europas beste LCD-TV

IFA-messen i Berlin brukes som et gigantisk utstillingsvindu for små og store aktører på TV-markedet.

Rett i forkant av årets messe ble vinnerne av EISA-prisene annonsert, deriblant beste LCD-TV - som ble Philips' nye 9705-modell.

Denne modellen var sentralt utstilt i messeområdet til produsenten, og vi tok en nærmere titt på det nye flaggskipet.

Ekstremt sortnivå
Noe som imponerte oss ved forgjengeren Philips 9704, var sortnivået. Den nye modellen i 9000-serien virker å løfte nivået yterligere et steg videre.

Skjermen viste en demosnutt, der scenene utspiller seg i et dystert og mørkt bymiljø. Detaljene vises knakende godt, og ørsmå detaljer gjengis bra selv i mørke deler av bildet.Det er også imponerende hvor presist skjermen belyser bildet.

Et panoramabilde av Las Vegas gjengis presist, der overgangen mellom neonfargede lys og sort bakgrunn er knakende gode. Det er omtrent ingen halo-effekt å spore i det hele tatt, og er det beste vi har sett på en LCD noen gang.

Kjappe bevegelser
Den nye modellen fra Philips har også fått 400 Hz bildeoppdatering. Sammen med en responstid på ett halvt millisekund, skal skjermen på papiret kunne behandle raske bevegelser i bildet meget godt.

I praksis ser det også ut til å virke utrolig godt, der actionfylte bilder av surfere som raser ned brutale bølger vises i silkemyke bevegelser. Spesielt når hele bildet beveger seg hurtig viser skjermen muskler.Spenstig design

Designmessig er ikke skjermen helt ulik 9704, men har blitt en god del slankere i utseende enn forgjengeren.

Rammen er i børstet metall, som vi også tidligere har sett på blant annet Samsungs 8000- og 9000-serie.Skjermen har også en særegen løsning på plasseringen av høytalerne, som sitter i underkant på TV-en med en slags knekk på midten. Denne knekken kan også kjennes igjen i blant annet selskapets Blu-ray-toppmodell.

Ingen test
På slike messer er det ingen hemmelighet at bildematerialet som vises på skjermene er spesielt godt egnet for å vise frem ytelse og kvalitet.

Men allikevel gjorde den nye 9705-modellen fra Philips et godt førsteinntrykk, og vi ser frem til å få en skikkelig gjennomgang av denne i vår testlab når den dukker opp her til lands.

Video:

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen