Her er en prosessorversting for nettbrett

Samsung spytter ut en ARM-basert nettbrettprosessor på hele 2 GHz.

Samsung slipper nå Exynos 5250, en prosessor basert på ARM Cortex-A15. Prosessoren skal være utviklet for nettbrett i den øvre delen av prisskalaen, men vi blir ikke forundret om den også dukker opp i ulike former for små, bærbare datamaskiner.

Exynos 5250 skal være den første prosessoren som baserer seg på Cortex-A15, og har særdeles spennende spesifikasjoner. Kjernefrekvensen er på 2,0 GHz og totalt teller vi to kjerner. Samsung hevder selv at prosessoren skal yte dobbelt så bra som Cortex-A9-baserte prosessorer på 1,5 GHz, eller 14 000 versus 7500 Dhrystone MIPS. Blant annet er minnebåndbredden doblet til 12,8 GB/s. Dette er også dobelt så mye som Intels nyeste Atom-prosessorer.

Grafikkbiten skal støtte en oppløsning på hele 2560 x 1600 piksler. Samsung hevder her at grafikkløsningen skal være fire ganger så kraftig som den man finner i Corex A9 på 1,5 GHz.

I tillegg greier den opptak i full HD med 60 FPS. Stilbilder på åtte megapiksler skal gå unna med 30 FPS. På toppen av det hele finner vi også støtte for HDMI 1.4, USB 3.0, SATA, eMMC4.5 og eSD3.0

En ARM-basert prosessor med disse egenskapene er trolig starten på en veldig spennende trend. ARM har selv uttalt at de skal bli dobbelt så store, og med tanke på den kommende støtten i Microsoft Windows 8 ser fremtiden lys ut for dem som ønsker alternativer til Intel.

Samsung forventer at masseproduksjonen av Exynos 5250 skal starte i andre kvartal 2012.

(Kilde: Businesswire)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen