Her er drømmemobilen

BenQ Siemens EF81 er en like attråverdig mobiltelefon i dag, som Siemens første MP3-mobil SL45 var det for ganske nøyaktig fem år siden. Også den gang var det design, materialvalg og skjerm som trakk opp, i tillegg til at telefonen var en utmerket MP3-spiller.

Løftet Siemens
Vi husker hvordan SL45 ble mobiltelefonen som løftet Siemens på salgsstatistikkene. Ikke bare var SL45 etterspurt, men råtassen trakk med seg salget også av rimeligere Siemensmodeller. Men suksessen ble aldri fulgt opp, og etter fem år var storhetstiden over for Siemens Mobile.

Med EF81 kan BenQ Siemens oppleve et nytt løft. Teknologisk er mobiltelefonen på høyde med de aller mest avanserte. Designmessig minner den om Motorolas populære Razr.

Ekte varer
Det er først og fremst materialvalget som gjør denne mobiltelefonen så spesiell. Rammen er av magnesium, frontdekselet i børstet stål, og bakdekselet i anodisert aluminium.

Dessuten er den utvendige skjermen dekket av et herdet mineralglass, lik det som benyttes på klokker.

Spesiell skjerm
Den store innvendige skjermen (2,2”) har en oppløsning på 240x320 punkter og kan vise over 262.000 farger. Men det mest spesielle med denne skjermen er at det er benyttet en sterk men syltynt polykarbonat-film over den innvendige LCD-skjermen. Filmen er nærmest usynlig, og gir inntrykk av at skjermbildet ligger helt i plan med telefonen. Resultatet er forbløffende.

EF81 er en 3G-mobil med 2 megapiksel kamera. Den har MP3-spiller med utvendige betjeningsknapper, og en lydkvalitet som er i toppklassen.

På toppen av det hele kommer størrelsen. Sammenfoldet er EF81 bare 14 millimeter tykk!

Nye menyer
Menyene er helt nye. Endelig er det kjedelige Siemensuttrykket erstattet av et enkelt men elegant menysystem med ikoner som yter telefonen rettferdighet. BenQ Mobile har i motsetning til Motorola ikke latt seg friste til å dynge ned grafikken med skygger, farger og 3D-effekter.

Artig er det også å kunne konstatere at telefonen er god å bruke. Vi knipset bilder, sendte meldinger og lastet e-post som om det skulle være den smaleste sak i verden. Ellers merket vi oss at EF81 har fått en egen RSS-leser. Legg inn lenkene dine, og du har alltid oppdaterte nyheter i lomma.

Navigasjon
EF81 fungerer ogsÃ¥ som navigasjonsverktøy med innbygget kartverk. Men GPS-mottakeren er ikke innbygget. Telefonen virker med en standard BlueTooth GPS-mottaker.  

Vårt korte men heftige stevnemøte med EF81 varte ikke lenge nok til at vi fikk tappet batteriet skikkelig. Men en kikk bak dekslene røpet at batteriet ikke var store greiene. Så gjenstår det å se om det varer lenge nok til at du kan ha glede av telefonen gjennom en hel helg uten lading.

EF81 skal være i butikk i slutten av mars. Først da får vi vite om det er samsvar mellom drøm og virkelighet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen