Her er dingsene for stranda

Skal du tilbringe mye tid på stranden eller i parken i sommer, er bærbare dingser et must. Det finnes massevis av batteridrevet snacks som er verdt å ta en titt på.

 

Foto: Magnus Antonsen
PS! Dette er ikke en god idé. Foto: Magnus Antonsen

Strandmobilen: Nokia 5500 Sport

For det første; om du trenger en ny mobiltelefon, er Nokia 5500 Sport som skapt for strandlivet. Telefonen tåler litt fukt, og alt av kontakter er dekket med gummi slik at ikke sandkornene slipper inn.

Mobilen kan ta bilder i to megepikslers oppløsning, slik at den heller ikke er fremmed for litt fotografering. Spille musikk kan den også gjøre, men vær obs på at den ikke støtter trådløse stereo-hodesett.

I tillegg er 5500 Sport en smarttelefon. Det gjør at du fint kan ta jobben med deg på stranden. Innebygget finner du for eksempel e-postleser og dokumentleser.

Les vår test av 5500 Sport >

Se spesifikasjoner og priser i prisguiden >

 

Foto: Marius Valle
Foto: Marius Valle

Musikkmobilen: Sony Ericsson W850i

Skal du ha en mobiltelefon som er en knakende god musikkspiller med god minnekapasitet, er Sony Ericsson W850i et godt valg. Her får du god lydkvalitet i et brukervennlig format.

Vær obs på at W850i sannsynligvis ikke tåler sand og vann slik Nokia 5500 gjør. Du bør med andre ord holde solkremen og sandkornene unna telefonen.

Denne mobilen støtter også A2DP, slik at du kan ta hensyn til de andre badegjestene samtidig som du nyter musikken din.

I vår stortest av musikktelefoner kom W850i best ut.

Les vår test av W850i >

Se spesifikasjoner og priser i prisguiden >

Vil du ha flere alternativer til ny mobil i sommer? Her finner du den beste feriemobilen >

Og har du ikke økonomi til å kjøpe en ny telefon bare for å høre på musikk i sommer, kan du lese om hvordan du gjør mobilen din til en musikkspiller på 1-2-3.

 

Foto: Einar Erisken
Foto: Einar Erisken

Høyttalere for strandlivet: Creative Travelsound 400

Skal du slikke sol og pinneis i timesvis kan det være hyggelig med litt musikk i bakgrunnen. Creative Travelsound 400 kan plugges rett til mp3-spilleren eller mobilen, er lett å ha med seg i sekken og spiller på batteristrøm.

Faktisk kan Travelsound 400 spille musikk i hele 25 timer på de fire AAA-batteriene. Når høyttalersettet plutselig blir fri for strøm, får du tak i nye batterier på nærmeste iskiosk.

I vår test av Travelsound 400 mener vi høyttalersettet gir god lyd for pengene, og er praktisk å både ha med seg og bruke.

Les vår test av Travelsound 400 >

Se spesifikasjoner og priser i prisguiden >

 

Foto: Johan Mangseth
Foto: Johan Mangseth

Enda mer futt: Creative Playdock

Skal du spille volleyball eller ta et forspill utendørs trenger du noe med mer futt i. Har du en mp3-spiller fra Creative eller Apple har Creative løsningen for deg.

Playdock Z500 er et høyttalersett som du kan plassere en Creative-spiller i for å dele musikken med andre. Playdock i500 er det samme høyttalersettet, bare tilpasset for Apples iPod-spillere. Høyttalerne er kanskje mye å bære med seg, men serverer til gjengjeld mye lyd.

Begge høyttalersettene støtter også vanlig 3,5 millimeters minijack, slik at du også kan bruke settet sammen med mobilen eller andre mp3-spillere.

Les vår test av Playdock Z500 >

Se spesifikasjoner og priser for Z500 i prisguiden >
Se spesifikasjoner og priser for i500 i prisguiden >

 

Foto: Einar Eriksen
Foto: Einar Eriksen

Godlyd fra mobilen: Saitek iFreedom A250

Har du ikke en mp3-spiller fra Creative eller Apple kan du likevel få kraftig lyd på stranden. Du kan for eksempel gå til innkjøp av Saitek iFreedom A250. Høyttalersettet ser kanskje ut som det kommer fra et annet univers, men det gir god lyd.

Med denne kan du sende trådløs lyd fra PC-en din via et adapter som følger med. I tillegg kan du selvsagt koble til en hvilken som helst musikkspiller med utgang for 3,5 millimeters minijack.

Les vår test av iFreedom A250 >

Se spesifikasjoner og priser på iFreedom A250 i prisguiden >

Foto: Motorola
Foto: Motorola

Hensynsfull musikklytting: Motorola S9

Dersom resten av strandfolket vil lytte til fuglekvitter og bølgene som slår mot land, bør du heller skaffe deg et hodesett om du vil høre på musikk. Da får du enda bedre lydkvalitet og du plager ingen andre, mens du til gjengjeld ikke kan småpjatte med sidemannen samtidig.

Motorola S9 kan være et godt valg. Dette er nemlig laget for å tåle regnvær og svette. Dermed blir heller ikke sandkornene noe problem for hodesettet. Det kan spille i seks timer før du må lade hodesettet.

S9 er trådløst, og du kan dermed snu deg som du ønsker uten å være rett for at ledningen gir deg et ekstra skille i hudfargen. Hodesettet krever en mobil med støtte for trådløs stereo (A2DP).

Du kan i tillegg bruke S9 til mobilsamtaler, siden den har en innebygget mikrofon til formålet.

Se spesifikasjoner og priser på S9 i prisguiden >

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen