Her er din neste mobiltelefon

Her er din neste mobiltelefon

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Android har vært en formidabel suksess over alt hvor den har vært lansert. Her hjemme ser HTC ut til å komme først på banen med sin Magic, trolig med Samsungs i7500 hakk i hel.


Norsk
Vi kjenner unektelig en forventningsfull kribling i kroppen, når vi omsider har fått den første ”norske” android-mobilen mellom hendene. Helt norsk er den imidlertid ikke. Menyene er på engelsk, og det er ikke norske tegn på skjermtastaturet.

Men telefonen har norsk ordliste som brukes når vi skriver meldinger, og tegnene for de norske æøå kan henstes frem ved at vi holder litt på A (æå) eller O (ø) og lar fingeren gli til det riktige alternativet. Det er samme metode som brukes på iPhone, og det fungerer helt greit.

God respons
Noe av det første vi merker oiss er den gode responsen i skjermen. Heller ikke HTC Magic klarer å matche den organiske, nesten analoge følelsen som brukergrensesnittet på iPhone gir, men av alle konkurrenter vi har sett, er dette antakelig den som kommer nærmest. Og når vi flytter rundt på internettsider er HTC Magic raskere med å oppdatere sidevisningen enn hva tilfellet er med Apple iPhone.

Dessuten har denne telefonen en rekke gode egenskaper som iPhone ikke har, og som det gjenstår å se om de vil lansere i sin neste generasjon av mobiltelefoner (MMS, kamera, video og A2DP, for å nevne noe).


Vil du lese mer om spesifikasjoner og egenskaper? Her er en tidligere sak vi har skrevet om HTC Magic.

Menytaster og styrekule
Selv om dette er en touch-mobil uten fremtrekkbart tastatur, så er den ikke helt uten taster. Under skjermen finner vi ikke bare taster, men også en styrekule, lik den vi så på HTC 3300 (første Cruise-modell). I dette tilfellet er imidlertid styrekulen større og mye enklere å bruke.


Ettersom dette er en Google-mobil, så har den også en rekke funksjoner knyttet til Googles tjenester, som Picasa, Gmail, osv. Men den er åpen for alle som vil utvikle nye applikasjoner, og utvalget er allerede enormt. Filene kan lastes ned fra en egen applikasjonsbutikk på telefonen, og mange av dem er gratis.


Kommer snart
HTC vil ikke si når telefonen er i butikk, men ettersom det er innkalt til en pressekonferanse den 5. juni antar vi at telefonen vil komme i butikk tidlig i neste måned.

Vårt førsteinntrykk er at dette er en spennende mobiltelefon med stilig design og bra brukergrensesnitt. Vi har forvisset oss om at den vil støtte Active Sync og Mobile Office og fått begge deler bekreftet. Dette er applikasjoner som ikke er standard i HTC Magic, og som du risikerer å gå glipp av om du kjøper telefonen i utlandet.


HTC Magic vil kun bli solgt i hvitt, i alle fall i første omgang. Vi synes ikke det gjør noe, for den gjør seg godt i denne fargen. Prisen er heller ikke endelig, men slik vi har forstått det vil den kun selges med abonnement. Hvilken operatør du vil bruke er imidlertid opp til deg.

Her er en video vi tok da vi fikk leke med telefonen tidligere denne uken:

[wip4: video=301 width=468 align=left]

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen