Her er detaljene om Gingerbread

I juli ble det gjort klart at Android Gingerbread, altså Android OS 3.0, skulle komme med en musikkbutikk. Etter det har Google gått svært stille i dørene. Nå har endelig en rekke detaljer blitt avslørt.

De nye detaljene er mindre sikre enn at det kommer en musikkbutikk, ettersom det var en av Androids prosjektledere som avslørte dette i juli. Denne gangen er det nettstedet phandroid.com som skal ha fått eksklusiv tilgang til et mobileksemplar med den nye Android-versjonen.

Nytt utseende

Ifølge Phandroid er utseendet vesentlig endret. Det som kommer frem i detalj er en ny varsellinje (som har fått en varmere gråfarge), nye ikoner, ny scrolle-effekt og flere "grønne effekter".

Ringetastene nederst på hjemmeskjermen har gått fra grå til en lime-farge. Ellers er hjemmeskjermen, som forventet, lik tidligere versjoner.

Dersom du blar til enden av hovedmenyen, spretter skjermbildet og du får en oransjeglødene effekt i den enden som møtte veggen.

Det har lengre gått rykter om maskinvareakselerasjon i kommende Android-telefoner, slik som Iphone 4 har. Dersom ryktene stemmer bør dette gi god flyt i menyene til tross for mer animasjon. Phandroid kan ikke bekrefte at støtte dette er på plass i Android 3.0, men skriver noe i retning av at det kan virke slik.

En av Phandroids kilder sier Google har satset på å få individuelle Google-applikasjoner til å se mer ut som en utvidelse av brukergrensesnittet i operativsystemet foran å se ut som et eget program.

Ellers er det mange små detaljer som har blitt endret. Ifølge Phandroid er hele det nye utseendet tilfredsstillende, og skriver at det både ser renere ut og at Google har gitt Android et mer uniformt utssende gjennom hele brukergrensesnittet.

Nye funksjoner

Musikkbutikken er allerede nevnt. I tillegg vil Google legge til SIP-støtte, slik at du kan ringe til telefonnummer over trådløse nettverk eller med datatrafikk over mobilnettet foran tradisjonelle mobilsamtaler der operatøren kan ta betalt for samtalen i tidsenheter. Hvor glad operatørene er for dette vil vel tiden vise.

Innebygget videosamtale-funksjon er på plass, som en konkurrent til Apples Facetime.

(Kilde: phandroid.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen