Her er det trådløse supernettet

Her er det trådløse supernettet

Buffalo presenterer verdens raskeste trådløse nettverk.

Hardware.no/Las Vegas: På årets CES-messe kunne Buffalo, produsenten av nettverksbasert utstyr, vise frem en fungerende prototype av en splitter ny trådløs ruter.

Ruteren er den første i verden som støtter 802.11ac-standarden, som tillater en teoretisk overføringsytelse på 1300 Mb/s. Det er betydelig mer enn den mest vanlige standarden i dag, 802.11, som tillater en teoretisk overføringsytelse på 450 Mb/s.

Buffalo er med andre ord de første som kan vise frem trådløst gigabitnettverk.

Prototype viser meget høy ytelse

Slik så oppsettet ut.
Slik så oppsettet ut.
Det trådløse kortet
Det trådløse kortet
Slik vil den ferdige ruteren se ut, men foten den hviler på er kun for presentasajonens skyld.
Slik vil den ferdige ruteren se ut, men foten den hviler på er kun for presentasajonens skyld.

Prototypen som ble vist frem på messegulvet bestod av to maskiner med hvert sitt trådløse nettverkskort, og en stor skjerm holdt oss løpende oppdatert på overføringsytelse. Den lå konstant i området mellom 785 Mb/s – 815 Mb/s.

Buffalo jobber fortsatt med teknologien, med sett i forhold til hva som er teori og praksis på dagens trådløse nettverk, er dette utrolig godt.

Som bildene av prototypen viser er de to maskinene faktisk kablet sammen med tre kabler. Grunnen til at Buffalo har gjort dette er fordi messegulvet på CES er fullt av elektriske forstyrrelser, noe som ville påvirket resultatene ganske kraftig. De har derfor bare strukket tre antennekabler mellom de to kortene, men det er fortsatt RF-signaler som går igjennom.

En talsperson for selskapet, PR-sjefen Jay Pechek, forteller oss stolt at det verdenskjente nettstedet Anandtech var innom tidligere på dagen, med eget måleutstyr, for å kontrollere at oppsettet var legitimt – noe det viste seg å være.

Bakoverkompatibel med dagens utstyr

Ruteren, som vil hete WZR-1750H når den kommer i salg, benytter 5 Ghz-båndet. Ved hjelp av en dedikert radiosender er den også bakoverkompatibel over 2,4 Ghz-båndet, og støtter dermed det meste av dagens utstyr.

Et par tilleggsfunksjoner vil også være med, som mulighet til å sette opp prioriteringer av dataoverføringer. På den måten kan du for eksempel definere at spill skal få den båndbredden de trenger, mens Youtube-video og lignende må dele det som er igjen.

Buffalo sier også at de har en dedikert mediabro på vei som støtter den samme teknologien, som kommer under navnet WLI-TX4-1300H. Med denne kan en hvilken som helst enhet med nettverkstilkobling kobles på det trødløse nettverket via fire gigabit-porter. På denne måten kan du for eksempel koble inn streamingbokser og mye annet moro i det trådløse nettverket, og få den høye ytelsen.

Ruteren vil bli tilgjengelig her til lands og i resten av verden en gang i andre halvdel av 2012. Produsenten sikter seg foreløpig mot at prisen skal ligge rett under 200 USD eller 180 Euro. Mediabroen kommer også i det samme tidsrommet, men prisen er foreløpig ukjent.

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen