Her er det nye Nokia-tilbehøret

Her er det nye Nokia-tilbehøret

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Nokia har ikke bare lansert et nytt navigasjonssett – nå kommer også en GPS-enhet som gjør en hvilken som helst Nokiamobil til et navigasjonsverktøy. I alle fall nesten. 

Les også:
Mobilens nye motetilbehør
Tilbehøret du bare må ha
Vanntett trådløs øreplugg

Den trådløse GPS-modulen snakker med telefonen over Bluetooth, og så må du ha programvaren som sørger for resten. Den kan du laste ned gratis til S60-mobiler, og mot en mindre avgift vil du også kunne få talestyrte kjøreinstruksjoner direkte til mobilen.

Den nye dingsen heter LD-4W, og er en liten enhet på 31 gram. Batterikapasiteten er på hele 10 timer, og pris inklusive moms blir om lag 1.250 kroner.

Stereo hodesett med SMS
Det nye stereo hodesettet BH 903 har et display der du kan lese innkommende SMS-er mens du hører på musikken din. For den som er glad i forkortelser nevner vi at den i tillegg til SMS støtter A2DP, AVRCP, PBAP, HFP, og HSP. Hva det betyr? At du kan høre stereomusikk, kontrollere musikkspilleren, snakke i mobiltelefonen og gjøre stemmeoppkall, forutsatt at også mobiltelefonen har støtte for dette.

Settet veier 32 gram, har en tale- og lyttetid på opptil 15 timer, og koster ca 2.000 kroner.

Håndfri
Nokia lanserer også et enklere håndfrisett der talekvaliteten står i fokus. Her satses det på digital signalbehandling (DSP) og tydelig stemmeopptak, mens en liten skjerm viser informasjon om innkommende samtaler og meldinger. Ørepluggen leveres med snor så du kan bære den om halsen, og taletiden er oppgitt til 8 timer.

Pris: Ca 1.150,-

Blåtannhøyttalere Nokia lanserer også et tilbehør for den som vil høre musikken sin uten å bruke hodesett. De kompakte stereohøyttalerne MD-7W fungerer som forsterker og høyttalere for mobiltelefoner med trådløs stereo (A2DP). Dynamisk basskontroll og en egen 3D-funksjon skal sørge for god lys, til tross for beskjedne mål.

Høyttalerne er utviklet i samarbeid med D & M Premium Sound Solutions, og skal matche mobiltelefoner i N-serien. En lysdiode viser om høyttaleren er av eller på, og gir i tillegg informasjon om batteri og paringsstatus.

Prisen er oppgitt til ca 1.300 kroner.

Matpakke til mobilen

Når mobilen blir sulten på strøm kommer den nye matpakken DC-1 til sin rett. Dette er rett og slett et større batteri som du kan lade opp en gang, og deretter bruke som lader for mobiltelefonen tre ganger.

Så er det bare å lade laderen på nytt, og sørge for at du har den med deg i beredskap.

Laderen koster i overkant av 1.000 kroner og burde være obligatorisk for alle aktive brukere av Nokia N95.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen