Her er desember-mobilene

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Alternativ tekst mangler

Første luke i julekalenderen åpnes snart rundt om i de tusen hjem. Men det er ikke bare sjokolade og adventslys som dukker opp i desember. Det vil også dukke opp fire nye mobiltelefoner i butikkhyllene denne måneden.

Alternativ tekst mangler

Nokia N91 8GB
Finnene har ingen planer om å overøse markedet med nye mobiltelefoner før jul. Likevel kommer det ekte gigant i salg i løpet av måneden.

Den oppdaterte utgaven av N91 vil nemlig finne veien til mobilbutikken, denne gangen med innebygget harddisk på hele 8 GB. Det betyr at du kan lagre rundt 2000 sanger på denne mobiltelefonen.

Om god plass ikke er nok til å overbevise deg om at det er på tide å kaste iPod-en i søpla en gang for alle, følger det også med et skikkelig musikkhodesett i esken. I tillegg støtter N91 8GB trådløs overføring av musikk over blåtann.

Spesifikasjonene er ellers som på forgjengeren. Det vil si at du får 3G, og Wi-Fi for å koble deg til internett i en trådløs sone.

I følge prisguiden vil telefonen koste omtrent 5500 kroner når den dukker opp.

Test av Nokia N91 >

Alternativ tekst mangler

LG KG110
Koreanske LG slipper den enkle telefonen KG110 løs i butikkene i desember. Denne telefonen er valget for deg som vil ha en telefon å ringe og sende meldigner med.

KG110 mangler nemlig både kamera, 3G og EDGE. Du kan faktisk ikke engang bruke denne telefonen i USA, siden den også mangler støtte for trebånd.

Alle manglene gir imidlertid en veldig hyggelig pris. I følge Knut Kjeksrud i LG vil KG110 nemlig ikke koste mer enn 600 hyggelige kroner.

For 600 kroner får du fargeskjerm, GPRS og støtte for MMS.

Det skal også nevnes at det egentlig kommer flere LG-telefoner i butikkene denne måneden. Modellene KE820 og KE600 kommer også i butikkene, men disse ble lovet i november. I følge Kjeksrud kommer telefonene sent på grunn av forsinkelse i produksjonen.

Les mer om KG820 og KE600 >

Alternativ tekst mangler

I-Mate PDAL
Det er ikke mer enn noen dager siden det ble kjent at i-Mates nye smarttelefon PDAL kommer til Norge. PDAL ble lansert i forrige uke, og kommer allerede nå i butikkene, skal vi tro leverandører One2Com.

PDAL er en vaskekte PDA-telefon, med stor trykkfølsom skjerm. Skjermen har en oppløsning på 320 x 240 piksler, noe som burde bety at den er skarp. Under panseret finner vi operativsystemet Windows Mobile.

Den nye PDA-telefonen har ellers støtte for minnekort i microSD-format, blåtann for trådløs tilkobling av ymse, blant annet A2DP-hodesett for trådløs musikk.

Les mer om i-Mate PDAL >

Alternativ tekst mangler

Samsung X830
Mp3-telefonen Samsung X830 vil dukke opp i butikkene i desember. Samsung mente at de skulle klare å levere denne telefonen i november, men som vi skrev i vår artikkel om november-modellene, var det mer sannsynlig at telefonen ville komme for fullt i desember.

Det dukket i november opp noen ytterst få eksemplarer av X830 i november.

X830 ligner i utseende mer på en mp3-spiller enn en telefon. Tastesettet består av to rader med tall, i motsetning til tre rader som på telefoner flest.

Støtte for minnekort finnes ikke, men telefonen har 1 GB minne innebygget. I følge prisguiden vil denne telefonen koste rundt 2500 kroner når den kommer i salg.

Les mer om X830 >

Ingenting fra Sony Ericsson
Da vi snakket med Sony Ericsson, fikk vi vite at det ikke ville dukke opp noen nye telefoner fra produsenten i desember. Dermed ser det altså ut til at det kun kommer fire nye telefoner i butikkene i desember.

I lanseringsguiden kan du se nøyaktig hvilken dag du finner de nye modellene i butikkene.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen