Sony Ericssons miljøkonsepttelefon nederst i venstre hjørne. (Foto: Einar Eriksen)

Her er den ultimate miljømobilen

Fokus på miljø i elektronikkbransjen er ikke noe nytt. Men å lage en telefon som i størst mulig grad er miljøvennlig, er derimot sjelden kost - med enkelte unntak. Sony Ericssons nye prosjekt "Green Heart" har som mål å gjøre selskapet til yndling blant miljøvernere.

Dårlig på resirkulering

Miljøvennlig innpakning. (Foto: Einar Eriksen)
Miljøvennlig innpakning. (Foto: Einar Eriksen)

Det er derfor ingen overdrivelse å si at mobilbransjen en kjempeutfordring i å lage mobiler på en bærekraftig måte, sett utifra miljøhensyn. Både telefoner og batteri inneholder en rekke miljøgifter som er svært skadelig dersom de slipper ut i naturen. Mengden telefoner som kastes hvert år har også en stor innvirkningskraft, og selv om det finnes resirkuleringsordninger i flere land, benyttes ikke disse i den grad man skulle ønske.

"Green Heart"-prosjektet har som mål å utfordre alle sider av mobiltelefonen som i dag er en miljøtrussel. En konsepttelefon som Sony Ericsson viste frem i forrige uke bruker eksempelvis biologisk fremstilt plastikk, resirkulerte materialer, miljølader, brukermanual kun på internett, nedbrytbar innpakning og et eget opplæringsprogram for brukeren i hvordan en kan bruke telefonen mest miljøvennlig.

Kjeft fra Greenpeace

Telefonen inngår også i et større resirkuleringsprogram Sony Ericsson igangsetter i disse dager. Dette kommer i etterkant av at selskapet fikk kjeft av Greenpeace for dårligere resirkuleringsordninger på miljøorganisasjonens miljørangering i vår.

Foreløpig er telefonen som ble vist frem kun et konsept. Men Sony Ericsson skriver i en pressemelding at målet er å implementere en rekke av miljønyvinningene i nye telefoner i tiden som kommer.

(Kilder: Mobiledia, SEMC Blog)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen