Wikipedia-appen på iPhone har ikke like mange muligheter som Android-versjonen. Du kan for eksempel ikke veksle språk. (Foto: Kurt Lekanger)
Teknofil
Wikipedia-appen på iPhone har ikke like mange muligheter som Android-versjonen. Du kan for eksempel ikke veksle språk. (Foto: Kurt Lekanger)

Her er den offisielle Wikipedia-appen

Gratisapp til Android og iPhone ute nå.

Det finnes allerede en rekke apper til iPhone og Android som skal gjøre det enklere å bruke Wikipedia på mobiltelefonen. Men nå har omsider Wikipedia selv lansert en offisiell Wikipedia-app.

Appen er gratis og har et enkelt og ryddig brukergrensesnitt. Den gir enklere tilgang til innholdet på Wikipedia enn om du bruker nettsidene, uansett om du foretrekker å bruke den engelske, norske, eller for den saks skyld russiske, versjonen av Wikipedia. Android-versjonen av appen velger automatisk det språket du har satt opp i telefoninnstillingene, men du kan endre dette senere om du ønsker. I iPhone-versjonen har du ikke mulighet til å velge noe annet enn engelsk, såvidt vi kunne se etter en kjapp prøvekjøring.

Les samme artikkel på flere språk

Brukergrensesnittet er ryddig og enkelt bygget opp – med et søkefelt på toppen og artikkelvisningen under. Bruker du Android-versjonen kan du begynne å lese en artikkel på for eksempel norsk, og så trykke "Read in" og velge å lese samme artikkel på et annet språk.

Kildekoden er for øvrig åpen, og Wikipedia oppfordrer utviklere til å bli med og videreutvikle appen.

Wikipedia var nede i hele går i protest mot en omstridt lov som har som hensikt å bekjempe piratkopiering, men som mange mener vil kunne skade internett slik vi kjenner det.

Her kan du laste ned Android-versjonen, og iPhone-versjonen.

Les også: De beste Android-appene og De beste iPhone-appene

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen