Her er den første Android-telefonen

Slik ser den første Android-mobilen ut. (Foto: Mobilemag)
Slik ser den første Android-mobilen ut. (Foto: Mobilemag)

Under CES-messen i Las Vegas viste Google frem den første mobilen som vil kjøre selskapets eget Linux-baserte operativsystem, Google Android, melder Mobilemag.

Telefonen heter GW4, og er laget av det heller ukjente selskapet Wistron.

Som vi kan se av bildet, er GW4 en smarttelefon med fullt qwerty-tastatur. Telefonen har også en egne snarveistaster for aktivering av Wi-Fi og kamera.

Trykkfølsom skjerm

GW4 har en trykkfølsom skjerm med en oppløsning på 320 x 240 piksler, og 64 MB lagringsplass. Kameraet skal kunne ta bilder i en oppløsning på to megapiksler.

Telefonen skal også ha støtte for IP-telefoni, slik at du kan ringe gratis via internett istedet for over mobilnettet.

Under visningen på CES-messen kjørte imidlertid ikke GW4 Android, men et annet Linux-basert operatvsystem. De første eksemplarene av telefonen med Android installert vil angivelig dukke opp rett etter at telefonen er vist frem til store selskaper i bransjen.

Android er et åpent operativsystem, og har støtte for OpenGL. OpenGL gjør at du kan spille vanlige spill som du også kan spille i Linux på PC-en din.

Les mer om og se video av Android »

Mange interesserte

Flere store mobilprodusenter har allerede meldt sin interesse for Android, deriblant Motorola, HTC og Samsung. Da Android ble lansert, dannet en rekke selskaper i bransjen samtidig Open Handset Alliance. Medlemmene i alliansen skal utvikle programvare til Android.

I tillegg til at Googles operativsystem skal kjøre på GW4, går det også rykter om at selskapet er i gang med å lage sin helt egne mobiltelefon. Dette bekreftet sjefen for den spanske avdelingen av Google, Isabel Aguilera, så tidlig som i mars i fjor. Bare noen få dager senere gikk selskapets salgssjef i sørøst-Asia ut og dementerte ryktene.

(Kilder: Mobilemag, Mobilewhack)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen